Roten börjar i skolan
Landet runt | SPF Västernorrland
Klubbens ordförande Gerhard har avtackat Björn, Christina och Birgitta med var sin blomma.

Roten börjar i skolan

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-05-24

Ja med ålderns rätt kan rubriken kanske vara missvisande. Men nu hoppas en grupp, som startat Skolvolontärer i Sundsvall, att få med sig många i Club Roten för att utöka antalet volontärer i våra skolor. Birgitta Rosén, Christina Falhammar och Björn Ödman informerade om hur projektet förlöper  och vad man hoppas att det utvecklas till. För närvarande rymmer projektet 13 volontärer som anmält sig och delvis börjat och man bistår i skolorna med bland annat läxhjälp, lektionsstöd, hjälp vid kortraster och lunchrast. Hagaskolan har redan fem aktiva volontärer, Kyrkmons, Bredsands och Nivréna skolor är på gång under innevarande vårtermin.

Man fick en hel del frågor och nog torde det finnas personer i klubben som både har kompetensen och intresset att ställa upp. Känner du dig manad så samordnar vi inom klubben och anmäler en styrka som står redo inför höstterminen. Vill du veta mer om Sundsvalls skolvolontärer läs på www.skolvolontarer.se

Den sociala delen med en härlig vårsallad, dryck och kaffe med godbit inledde mötet och kompletterades med info om kommande aktiviteter bland annat studiebesök vid E4-projektets visningslokal 27 maj, Picknick på norra 4 juni, resa till hemligt mål 11 juni och surströmmingsparty 23 augusti.

Mötet avslutades med dragning i klubbens vårlotteri varefter ordföranden tackade alla medlemmar för en god uppslutning under vårterminen och önskade alla en skön och avkopplande sommar.

 

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-05-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas