Roten bygger muskler
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten bygger muskler

SPF Västernorrland
Publicerad 2015-04-14

Programutbudet läses noga under fikastunden och många noterar sig till olika aktiviteter.

Månadsmöte i SPF Seniorerna Roten Sundsvall hölls 9 april. Ordföranden välkomnade och vände sig särskilt till några gäster som han hoppades få se som medlemmar snart.

Under den sociala samvaron över en kopp kaffe eller te och en proteinrik smörgås passade man på att informera och påminna om några kommande händelser; Vårfest 29 april, ännu en 3-stegskurs om surfplattan som börjar 21 april, Ålandsresa, Picknick på Norra berget 4 juni, Hemligt mål 16 juni m. m.

Efter bensträckare och förflyttning till aulan välkomnades aftonens gästföreläsare Kenneth Andersson från IronWorks där han som personlig tränare leder en grupp med 20-talet medlemmar från klubben.

Kenneth sitter inne med mycken kunskap om kroppens uppbyggnad och behov av olika ämnen för att fungera och stimulera bland annat bra muskelbyggnad. Han pratade om allt från aminosyror till proteiner och hur allt omvandlas i kroppen just för att ge kroppen en bra förutsättning att bygga muskler. Men det sker inte utan att man samtidigt tränar för att själv bygga upp dem. Och det blir alltmer viktigt ju äldre och kanske mer orörlig man blir.

Under en hel timme berättade Kenneth om grunden för att bygga och ofta som äldre bibehålla muskler, just för att man då bättre kan förhindra att man råkar ut för till exempel fallskador. Han avtackades med en proteinrik applåd.

Föreläsningen följdes av dragning i månades stora lotteri. Slutligen påminde ordföranden om mötet 21 maj, som går i musikens och visans tecken med en av ortens bästa trubadurer, och välkomnade till den.

SPF Västernorrland
Publicerad 2015-04-14
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas