Roten festar på gamla Skottdagen
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten festar på gamla Skottdagen

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-03-06

Två snörika år, omskrivna i referaten 2010 0ch 2011 från våra midvinterfester då, beskrevs inledningsvis på följande sätt 2011:

”I ett referat från vår midvinterfest 2010 skrev jag att ända från juletid och fram till vår midvinterfest har snön fallit ymnigt och kylan har hållit ett stadigt grepp om mittens rike Medelpad. Nu sker samma sak ännu ett år. Fast egentligen mycket tuffare. Redan i slutet av oktober föll snön i dagar i följd och sedan dess har ovädren avlöst varandra och kylan har hållit sitt grepp”. Men det var då det. I år 2012 har vintern tagit en helt annan bana och man kan nästan undra om vi hade vinter när vår Midvinterfest gick av stapeln 24 februari.

Nåja vad spelar det för roll egentligen. Midvinterfesten är alltid en toppentillställning oavsett ”utomhusliga” betingelser.

Alltså samlades 60-talet medlemmar och gäster att med mat, vin, sång, glada upptåg och uppträdanden och inte minst dans, fira att ljuset åter är på väg, dagarna blir längre.

I baren tog man plats för att smaka på några goda små snittar och en drink och så småningom bjöd klubbmästarinnan Britt till bords i den trevligt uppdukade festsalen och inledde, medan vin serverades, med ett kort kåseri om denna dag 24 februari, som tidigare var skottdagen. Nu är den flyttad till skottårets dag 29 i samma månad. Skottdagen finns för att vår kalender skall fungera då ett år inte är exakt 365 dagar.

Nu var vinglasen fyllda och klubbens ordförande Gerhard välkomnade alla och utbringade en SPF-skål. Varma tallrikar med en underbart tillagad rödingfilé på Norrlandsvis bars in och i lagom takt såg bordsvärdarna till att det skålades och att glasen fylldes på under måltiden.

En höjdare till dessert, recept från Britt, avlöste huvudrätten. Kvällens orkester Bengt-Stefans femmannaband tog plats på scenen och spelade underhållande låtar till desserten och kaffet.

Många fann det då lägligt att förse sig med en avec till kaffet och några tog tidigt dansgolvet i besittning.

I en paus i dansandet tog Britt och orkestermedlemmen Erik hand om en sångtävling mellan borden och segrande bord blev nummer 4. Det var svåra avgöranden för domaren Erik så det blev för Britt att dela ut en vinstlott även till alla 7 borden.

Ett lotteri hör givetvis till även en stor festkväll och dragningen genomfördes elegant.

Innan dansen sedan tog fart på allvar kallade Gerhard fram Britt, Thorvald, Sten, Anders och Barbro E som alla med stort engagemang bidraget till att vår Midvinterfest 2012 blivit en stor succé.

Nu tog alltså dansen vid och trots ett stort dansgolv blev det välfyllt i varje dans ända fram till kvällens sista.

Bildten visar Bengt-Stefans Orkester som lockade många till dansgolvet med sina sköna låtar.
Foto: Maritta Selin

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-03-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas