Roten festar på italienska
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten festar på italienska

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-11-01

Fredag kväll 21 oktober sitter ett 50-tal seniorer i Club Roten i Sundsvall och njuter på klubbens årliga temafest, som just i år har temat Italien.
Som vanligt har klubbmästarparet Britt och Thorwald i september gjort sin årliga Europaresa, som nu alltså hade delar av Italien som mål. Och givetvis tog man med sig hem allt från upplevelser till mat- och matintryck och sprudlade drycker. Och allt praktiserades denna afton. Till och med musiken hade italiensk framtoning under måltiden.

Man samlades i baren där det bjöds välkomstdryck och lätta tilltugg. Både bar och matsal hade dekorerats i italienska färger, grönt, vitt och rött och många hade dressat upp sig i dessa färger.
Britt välkomnade så alla att ta plats i matsalen vid tjusigt uppdukade bord. Vinet fylldes i glasen och förrätten, italienskt lantbröd, serranoskinka, tomat, mozzarella och italiensk vinegrette, bars in. Nu tog klubbens ordförande till orda:
”Signore e Signori, Caio! e benvenuto a tutti i membri felice e gli ospiti a una festa sul tema Italia! – Mina damer och herrar. Hej! och välkomna alla glada medlemmar och gäster till vår temafest Italien!” Ytterligare några varma ord om klubben, dess tradition av temafester varpå han påbjöd en skål för klubben, dess medlemmar och SPF. ”Salute! – Skål!”
Snart dukades varmrätten fram och den bestod av italiensk rotsaksgratäng, fläskfilé med madeirasky och chilibearnaisesås. Allt följt av kaffe och biscotti al cioccolato och avec för den som så önskade.
Under måltiden underhöll kvällens musiker Sture Nordlund på dragspel med välkända italienska låtar. Dessutom arrangerade Britt med Sture som enväldig domare en uppskattad sångtävling mellan alla borden.
Britt, som satt sig ordentligt in i Italiens historia och en hel del annat om landet och dess personligheter både förr och nu, höll en charmant heltäckande föreläsning om både detta och hennes och Thorwalds resa till och i landet.

Vid kaffet återkom klubbens ordförande och förklarade med sjöfartens hjälp, mixande romare, fyrar och fyrsektorer, varför Italiens flagga är röd, vit och grön precis som fyrsektorerna. Var det månne en uppdiktad historia? Han tackade kvällens värdpar Britt och Thorwald för en underbar festkväll och överräckte receptboken ”Mitt goda Toscana” till Thorwald och en flaska italensk mousserande dryck till Britt med uppmaningen till Thorwald, att laga en underbar rätt ur menyboken till dem båda och till Britt, att servera denna dryck till måltiden. Barbro i kvadrat (Englund och Bergström) hade också en stor del i arrangemanget på hemmaplan och även de avtackades med en flaska god italiensk dryck.

Nu tog dansen vid och den varade länge till musik av enmansorkestern Sture Nordlund, som Gerhard redan på den franska temafesten för något år sedan uppmanat att ställa upp i dansbandskampen. Han lät lika mycket som ett femmannaband nu som då, men kravet för att delta är fortfarande att bandet består av fem fysiska personer.
I en paus i dansandet uppträdde Rotens namnlösa sånggrupp (förslag: BMB*) med italienska låtar till komp av Sture. Applådåskorna ville aldrig ta slut så nu måste man etablera sig.

*) BMB – Britt, Maritta, Barbro. Det är ju poppis att skapa gruppnamn av begynnelsebokstäverna i gruppmedlemmarnas namn eller liknande t. ex. EMD – Erik, Mattias, Danny eller BSB – BackStreet Boys.

Bildtext:

5243A Britt och Sture lyssnar på när de sjusjungande vid bord 7 sjunger en italiensk oldtimerschlager. Sture fungerade som enväldig domare.

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-11-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas