Roten firar in julen
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten firar in julen

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-12-15

Julen närmar sig och som traditionen bjuder så bjöd klubben vid årets sista sammankomst till stor Luciasoaré. Man samlades i matsalen som fylldes helt. Glögg och pepparkakor blev början på en lyckad afton. Medlemmar och gäster välkomnades av klubbens ordförande.
Efter lagom minglande flyttade man till aulan som sakta släcktes ned. Toner av Luciasången steg allt högre och så trädde hon in med tärnor och stjärngossar. Klubben har sin träffpunkt i Skvaderskolan och nu skapade alltså elever på estetiska linjen den stämning som gör att det känns att julen är på väg.
När man åter vandrat över till matsalen serverades julgröt och skinksmörgåsar, kaffe och kaka. Och vid borden sågs bara glada miner och hördes klingande skratt, tecken på hög stämning och trivsamma samtalsämnen.
Vid kaffet kallades så Helen, Ulf och Chatrine från Smakmakarna in för att uppmärksammas med en liten gåva som tack för att man ställt upp så fint för oss ännu ett år.
Men ingen jul i klubben utan att tomten tittat in. Och visst har vi skött oss under året för han hade en jättesäck med paket, som snabbt spreds vid borden och sedan, nästan som när man i kortspel drar smygen, sakta öppnades och man kikade in, öppnade lite till och där fanns den, överraskningen.
Styrelsen samlades så mitt på scenen, ordföranden sade några passande ord, och unisont uttalade man ”God Jul och Gott Nytt År” och fick svar med samma innebörd från medlemmarna.
Allt fanns denna afton för att ge känslan av att nu är julen snart här. Nej, en sak fattades kanske. Fin, vit, mjuk snö, i lagom mängd oss äldre. Men den kommer nog.

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-12-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas