Roten fiskar i Oskars burkar
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten fiskar i Oskars burkar

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-10-27

Ja nog är det vi medlemmar i Roten som färdades till Skeppshamn längst ut på Åstön, som älskar havets sura. Bland dessa 31 sågs bara glada miner och man sken i kapp med solen. Detta klot som i regel finns på himlavalvet vid våra utomhusträffar. Men in över fastlandet syntes kraftiga mörka moln så kanske skulle vi nås av åska och regn. Men ännu hade vi blå himmel.

Sven Jansson är en eldsjäl för just Skeppshamn och dess sevärdheter och natur och han har sett till att en perfekt samlingslokal tillförts området.
Maritta och Hasse hade förberett inför surströmmingsmåltiden och bjöd oss först att smaka av deras egenproducerade fläderbärsdryck. Efter mingel och samtal i lagom stora grupper bjöds till bords och väldoften spred sig i lokalen.

Sakta men säkert tömdes burkarna från Oskars – vilken annan sort äter man på deras hemmaplan – och med sång och snack bordsgrannar emellan kom så småningom det första uppbrottet med bensträckare. Sven hade lovat guida oss runt och först tog vi kapellet i besittning och vi fick en intressant historisk föreläsning om kapellet, bygden livet på den tiden och i nutid de stölder som kapellet varit utsatt för av kyrktjuvar. Så bar det av till den av stugorna som idag är visningsobjekt och den som på tidigt 1900-tal beboddes av fiskaren Kalle Rosth. (läs mer på www.skeppshamn.com).

På väg tillbaka till vår festlokal för kaffe och en härlig avslutning kom så åskknallarna och ett lätt regn men strax sken solen igen.
Kaffe, glass och hembakad kaka av Maritta avslutade det lekamliga samtidigt som Maritta och Hasse avtackades av vår ordförande med lämplig gåva för ett i alla avseendes perfekt arrangemang. Därefter tackades Sven med en Selinsk naturprodukt av Maritta för sin insats för oss alla i Roten denna härliga dag.

Gerhard Cederberg

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-10-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas