Roten föredrar Kyrkogatan
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten föredrar Kyrkogatan

SPF Västernorrland
Publicerad 2015-12-07

Ett flertal bord fylldes med hungriga efter lekamlig spis. Den andliga hade man redan fått i kyrkan. Återigen ett år med barmark vid första advent som detta år förde klubben till GA-kyrkan i Sundsvall. Vi får gå tillbaka till 2012 och besök i Njurunda kyrka för att notera rekordmycket snö vid denna tid på året.
Hur som helst fick ett 35-tal medlemmar en avkopplande stund i en fullsatt kyrka där prästerna Petra Hamnström och Göran Lundstedt ledde högmässan med nattvardsgång. Sundsvalls kyrkokör under ledning av Pernilla Backlund trollband formligen de församlade med underbar körsång.
Efter ett uppskattat kyrkobesök sökte man sig längs Kyrkogatan tvärs över Skolhusallén till Restaurang Bryners Kök. Det är nu sedan många år en tradition, oavsett vilken kyrka i eller i närheten av Sundsvall som besöks, att inta en välfylld jultallrik följd av småvarmt, dessert, godis och kaffe just här. Men först bjöds man på glögg och pepparkaka.
Skymningen satte sin speciella prägel på den nyligen upprustade Hedbergska parken med sin nymålade skylt ”Ja – Nej – Vet ej” på andra sidan gatan och snart blev det dags att bryta upp. Men dessförinnan påmindes man om årets sista träff, vår stora Luciasoaré 10 december, med som vanligt trevliga överraskningar.

SPF Västernorrland
Publicerad 2015-12-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas