Roten först, sedan bron för rådet
Landet runt | SPF Västernorrland
Klubbens ordförande överlämnar en gåva och klubbens Årsbok 2012 till Jörgen Berglund. Foto Maritta Selin

Roten först, sedan bron för rådet

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-01-13

Ja så kan väl sägas om besöket kommunalrådet Jörgen Berglund gjorde i Club Roten vid mötet 9 januari. Dagen efter åkte han och några politiker och företrädare för kommunen till Stockholm för att i förhandlingar försöka lösa frågan om brotull eller inte med regeringen och Trafikverket för nya Sundsvallsbron, i folkmun Dubbelkrum.

Första klubbmötet 2014 öppnades med klubbvisan varefter serverades härlig kycklingsallad, sås och andra tillbehör följt av kaffe. Om biskopsbesöket 23 januari påmindes liksom om årsmötet 13 februari då vi bjuds den traditionella årsmötespytten.

En bensträckare och kort förflyttning till aulan. Där hölls sedan parentation över sex bortgångna medlemmar under föregående år. Klubbens ordförande läste upp namnen på dessa och födelseår samt släckte ned ett ljus för var och en av dem. Så följde en tyst minut då vi alla mindes våra bortgångna medlemmar. Slutligen läste Anders en passande text.

Nu hälsades Jörgen välkommen och han berättade först kort om sig själv och hur han kom in i politiken. Därefter kom han in på sin roll som kommunalråd med ett övergripande fokus på

– Ekonomi
– Näringsliv och arbete
– Skola och Mittuniversitetet

Han utvecklade de satsningar man gör. Näringslivsklimatet är av toppklass och arbetet fokuseras på olika områden för att skapa tillväxt. Det är en strävan att få nya företag och fler statliga verk till Sundsvall liksom att få börsnoterade företag att lägga huvudkontoret här. Jörgen betonade vikten av att man i övergripande stora frågor för kommunen drar åt samma håll oavsett politisk färg.

Efter frågor och svar om särskilt äldreomsorg, tackades Jörgen av klubbens ordförande med en gåva och klubbens Årsbok 2012.

Aftonen avslutades med lotteridragning som sig bör.

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-01-13
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas