Roten håller modet uppe
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten håller modet uppe

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-10-20

Fr v på bild Maria Johansson, SeniorShop och mannekängerna Thorvald Paulsen, Elisabeth Kollberg, Barbro Bergström, Ingrid Viklund och Sture Ulander.

Traditionen lever vidare i SPF Club Roten i Sundsvall. Oktober är mötesmånaden när modet inför höst och vinter speglas tillsammans med SeniorShop och klubbens egna mannekänger. Ordföranden välkomnade och vände sig särskilt till nya medlemmar och gäster. Han kastade också ut en liten brasklappslögn att dagens visning fått läggas om en smula på grund av vädret ute just nu. Moderna regnkläder stod på ”dagordningen”. Det mottogs med ett skratt. Nej här räds man inte för lite väta från ovan så uppslutningen var hyfsad trots dropparna.

Och de som tagit plats vid borden njöt av dropparna i kopparna, kaffe eller te, och en god smörgås under den halvtimmeslånga visningen som Maria Johansson kommenterade proffsigt och med finess.

Mannekängerna tycktes hämtade direkt från Paris bästa modehus. Så som de vände och vred på kroppen, snirklade mellan borden och vek ut sig och sina plagg för olika tillfällen och ändamål.

Britt samlade så alla mannekänger och Maria för att dela ut en liten blomma som tack och se till att fotografen fick några bra bilder.

Efter visningen fortsatte snacket vid borden och många passade på att prova höstens mode i angränsande lokal och kommersen syntes rulla på. Under tiden cirkulerade listor för anmälan till klubbens pizzaafton 29 oktober och kyrkresan 30 november.

Så småningom stängdes butiken och man droppade av ut till dropparna från ovan, många med rejäla kassar fyllda med sköna kläder. Kanske får vi se några av dem på pizzaaftonen.

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-10-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas