Roten hedrar bortgångna
Landet runt | SPF Västernorrland
Ann-Christin Färnström och Ulla Vesterlund, båda engagerade inom Sköns församling, sjöng vid Rotens januarimöte.

Roten hedrar bortgångna

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-01-14

Klubben inledde året med möte 10 januari med ett 60-tal närvarande medlemmar och två gäster. Ordföranden hälsade välkommen och meddelade att förra årets ökning med 27 nya medlemmar tycks fortsätta även 2013. Hittills i januari har klubben fått sju nya. Två gäster välkomnades också och även dessa kunde noteras som nya medlemmar vid mötets avslutning.
Sångarparet Ulla Vesterlund och Ann-Christin Färnström, båda aktiva i Sköns församling, hade inbjudits att underhålla.

En härlig paj serverades med tillbehör och sedan kaffe varefter man flyttade över till aulan där fyra ljus stod tända på podiets talarstol, symboliserande de medlemmar som under 2012 gått ur tiden och för evigt lämnat medlemsskaran. Nu genomförde vår ordförande en stämningsfull parentation där ljusen vart och ett släcktes ned för var och en av de bortgångna, som
därefter hedrades med en tyst minut. Anders reciterade dikten Flyttfåglarna av Johan Ludvig Runeberg och sångduon Ulla och Ann-Christin avslutade parentationsakten med tre sakrala sånger till vilka Ann-Christin spelade på sin synth.

Duon fortsatte så med ett antal varierande stycken, allt från Dan Anderssons Helgdagskväll i timmerkojan till opera och operett och en Benny Anderssonlåt Du är min man. En förträfflig och njutbar underhållning som applåderades kraftigt. Gerhard tackade duon med att överlämna senaste numret av världens bästa seniortidning på svenska, Veteranen, och en extra njutbar gåva.

Dags nu för dragning i aftonens lotteri och avslutning av årets första träff fylld med både allvar, musikalisk kultur, nyttig information liksom gott för magen, och så sökte sig alla ut i vinterkvällen.

 

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-01-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas