Roten i Njurunda kyrka
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten i Njurunda kyrka

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-12-06

Tänk om lördagsvädret kommit en dag senare. En halvmeter snö på parkeringen när man vaknade. Men Club Roten har som bekant alltid tur med vädret, så även denna söndag 2 december med sol och -11 grader. Färd i nio egna bilar i kortege med ett 35-tal medlemmar i klubben till Njurunda kyrka på halvplogade vägar.

Advent är något speciellt. Då vädrar man julen lagom på distans. Sedan går allt så snabbt.

Just första advent har blivit ett ”måste” för många i klubben, att gemensamt besöka någon kyrka på lagom avstånd och känna extra förstärkt gemenskap och även fira in det nya kyrkoåret.

Körsång av kyrkans Motettkör och Korallerna med Marie Ottosson, organist och körledare, Mats Sjöbom, trumpet, och Christoffer Thorsell, slagverk. Psalmsång och tänkvärda ord om den vi just firar ankomsten av förmedlat av kyrkoherde Olof Lönneborg. Och de till julen hörande psalmerna. Härligt!

Efter all den andliga förplägnaden återvände gruppen till stadens centrum och invaderade Restaurang Bryners Kök på Kyrkogatan (passande gata efter ett kyrkobesök). Där serverades en underbart läckert komponerad jultallrik och ett antal småvarma rätter, kaffe, frukt och godis. Och alltsammans startade med glögg och pepparkaka. Gemytet var inte att ta miste på. Här pratades, skrattades och att glädjen inför ännu en jul var äkta gick inte att ta miste på, men samtidigt upplevde nog också många en nostalgisk eftertänksamhet.

Mörkret hade börjat falla, gatlyktor och skyltfönster lyste upp den yttre miljön när vi så småningom sökte oss ut till stora snöhögar längs gatorna och bland dessa våra parkerade bilar för hemfärd.

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-12-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas