Roten i Tuna kyrka
Landet runt | SPF Västernorrland
Bertil Ekdahl och Sonja Almroth förser sig bland ostdelikatesser.

Roten i Tuna kyrka

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-12-08

Året 2012 hade snön vräkt ner dagen före SPF Club Rotens traditionella kyrkobesök första advent när Njurunda kyrka besöktes. Förra året var det inte ens vitt när Timrå kyrka fick besök. Och i år likadant när vi hälsade på i Tuna kyrka. Kan tolkas på många sätt.
Hur som helst fick ett 30-tal medlemmar en avkopplande stund i en fullsatt kyrka. Kyrkoherde Birgit Huss ledde högtiden och höll predikan där hon förflyttade besökarna tillbaka till Jesu tid med en åsna. En bra början på julen där även kyrkokören med ett antal sånger inramade mässan.
Efter ett uppskattat kyrkobesök återvände gruppen till stadens centrum och Restaurang Bryners Kök. Det börjar nu bli tradition. Först bjöds man på glögg och pepparkaka och välkomnades av klubbmästarinnan Britt. Därefter blev det dags att slå sig ned vid trivsamt dukade bord och en jultallrik fylld till bredden med många godsaker som hör julen till. Det småvarma dukades fram och på nya tallrikar hämtades Janssons frestelse, småkorvar, köttbullar och diverse annat. Samtalen vid borden kom nog till stor del att handla om hur man kommer att fira julen. Men också hur passande det är för en stor grupp i klubben som nu tränar varje vecka på ett gym och alltså bäddar för att ge plats åt all julmaten. Kanske resa bort, vara hemma, träffa släkten, sporta och hålla igång. Så stod det där. Ost och dessertbordet med allt tänkbart att avrunda en härlig måltid med. Och givetvis kaffe. Underbart gott allt!
Skymningen satte sin prägel på parken utanför och snart blev det dags att bryta upp, men dessförinnan påmindes man om årets sista träff, vår stora Luciasoaré 11 december, med som vanligt trevliga överraskningar.

 

 

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-12-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas