Landet runt | SPF Västernorrland

Roten hedrade forna medlemmar

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-01-18

Club Roten i Sundsvall inledde året med klubbmöte 12 januari med ett 50-tal närvarande medlemmar och gäster. Klubbvisan öppnade mötet och under fikastunden nålades en ny medlem. Vidare cirkulerade listor för årsmötet 9 februari där vi serverar vår traditionella årsmötespytt, Midvinterfest 24 februari och två teaterarrangemang 18 februari resp. 31 mars.

En kort förflyttning till aulan där nio ljus stod tända på podiets talarstol, symboliserande de nio medlemmar som under 2011 gått ur tiden och för evigt lämnat medlemsskaran. Nu
genomförde vår ordförande en stämningsfull parentation där ljusen vart och ett släcktes ned för var och en av de bortgångna. Därefter läste Barbro en dikt av Nils Ferlin.  Slutligen hedrades de bortgångna med en tyst minut.

Lars Ödmark är en senior i klubben som haft ett förflutet på Sundsvalls Tidning som ”Gröne gubben” med växtriket som specialitet. Han har gett ut bland annat boken ”Grävt och ogrävt”. Men han har också en förkärlek för historia och med utgångspunkt från Årstafruns omfattande dagboksskriverier tog han med oss på en intressant resa i ord och bilder, många tecknade, bland personer presenterade både ur och med högre stånd kan man nog säga. Det hann bli Sveriges historia under sju olika regenter. Årstafrun hette Maria Helena Reenstierna och levde mellan 1753 till 1841 på Årsta gård. Lars avtackades med en passande present och applåder.

Nu följde en kort information där Maritta berättade om våra möjligheter att nyttja Nordichallen tisdagar mellan 12 och 14 för många typer av aktiviteter på den nya konstgräsmattan. Sture gav en kort information om viktiga trafikfrågor så här i vintertid och Gerhard nämnde om de rabatter som vi nu kan nyttja på SJ fram till sista augusti.

Dags nu för dragning i aftonens lotteri och avslutning av årets första träff fylld med både allvar, kunskaper, nyttig information liksom gott för magen, så sökte sig alla ut i vinterkvällen med precis lagom med snö för en senior.

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-01-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas