Roten jazzar med allsång och Qigong
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten jazzar med allsång och Qigong

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-05-21

Club Roten i Sundsvall höll vårsäsongens sista månadsmöte 10 maj. Ett 70-tal medlemmar slöt upp för att trivas och äta en härlig vårsallad i ”lillaulan”. Som traditionen bjuder startade man med klubbvisan och nålning av fyra nya medlemmar, Ingeborg Glas, Karin Ingelsson, Lillemor och Erling Hallberg, som alla välkomnades med en varm applåd.

Under måltiden underhöll Trio GLJ med sköna jazzlåtar. Inför kaffet förflyttade man sig till ”storaulan” några meter närmare musiken och deltog i allsång med klubbens Maritta Selin i rollen av sångsolist i bandet. I gruppen återfinner vi Lars Elg, piano och kornett, Leif Eriksson, klarinett och tenorsaxofon och Jan Jönsson, bas. Man spelade en hel del låtar som verkligen passade oss ”ungdomar” och vävde in ett slags quizz i flera låtar. Schlagers, evergreens och mjukjazz passar oss perfekt och det visade man genom att ge musikanterna en varm applåd mellan låtarna och som stort tack efter sista låt.

Strax intog Anna-Greta Eriksson scenen och talade om medicinsk seniorQigong och förklarade några rörelser och rörelsemönster. Qigong, för fysisk och mental hälsa, har sina rötter i den kinesiska kulturen. Lyssnarna fick prova på några rörelser och måhända kommer vi att finna en Qigongaktivitet i klubben till hösten. Anna-Greta applåderades som tack för sin information.

Nu följde dragning i aftonens lotteri och Fru Fortuna (släkt med Fru Stake, som vi träffade vid marsmötet?) fördelade vinsterna till rätta händer.

Innan det var dags att söka sig ut i vårkvällen passade Maritta på att skicka med ett SPF-allvarsord på vägen ”Äldrepolitik i ny tid”. Gerhard instämde och menade att vi måste, utöver allt roligt och trevligt vi har i klubben, också se till den roll SPF har att bevaka äldres intressen i samhället men samtidigt också vara öppna för förändringar. Han önskade därefter alla en skön och trevlig sommar, men påminde samtidigt om några kommande utflykter, picknick på Norra berget 24 maj kl 12 och resa till hemligt mål 12 juni.

Bildtext: Gruppen GLJ, fr. v. i bild Lars Elg, Leif Eriksson och Jan Jönsson förstärkt med förstärkt med vår egen Maritta som allsångsledare.

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-05-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas