Roten, lucia och tomtar
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten, lucia och tomtar

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-12-17

Tomten Sture och d:o nissen Hasse, båda med kopplingar till tomteskrået, konstaterar att klapparna nu är utdelade och sjunger apropå en känd dryckesvisa: ”…..  och som bevis vi nu skall vända säcken på dess rätta ända”.

Club Roten har sina fasta möten andra torsdagen varje månad. Det innebar i år att vi höll vår stora luciasoaré precis på luciadagen. Passande och bra. Och visst lyckades vi, i all konkurrens om luciakörer, tomtar och stjärngossar denna dag, engagera en stor grupp som lussade för ett 65-tal medlemmar. Men vi är verkligen lyckligt lottade som får ha våra sammankomster i Sundsvalls kanske mest uppskattade friskola, Skvaderns gymnasieskola, där man bland annat har en estetisk linje.

Vår garderobsvärd Hasse, som vanligtvis hälsar välkommen i entrén hade för ordningens skull klätt sig som tomtenisse och bjöd alla stora kramen redan ute på gårdsplanen. Glögg och pepparkakor inledde den sociala samvaron och efter lucia serverades julgröt och skinksmörgåsar, allt med olika tillbehör.

Vid efterföljande kaffe med nybakade struvor passade Maritta på att kort informera om nyheter med teaterbokning för klubben och Gerhard kallade in Ulf och Chatrine, vår viktiga ”personal” i köket, tackade för en jättebra service under året, önskade dem God Jul och överlämnade en gåva och klubbens årsbok 2011.

Nu var klockan precis 18 och Gerhard påminde att enligt traditionen kommer tomten till oss punktligt den tiden. Och på sekunden bankade det på dörren och in steg en livs levande tomte med en välfylld stor säck med klappar till alla.

Så samlades styrelsen på scenen och gemensamt tackade man genom dess ordförande för det år som snart är till ända, hoppades att alla i klubben haft både glädje och nytta av sitt medlemskap och man tillönskades en riktigt God jul och ett Gott Slut på gamla året. Vi ses igen på månadsmötet i januari 2013!

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-12-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas