Roten och trubaduren
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten och trubaduren

SPF Västernorrland
Publicerad 2015-06-03

Sundsvallstrubaduren Lars-Åke Melin trollband åhörarna

Våravslutning med klubbmöte 21 maj i SPF Seniorerna Roten Sundsvall och ett 50-tal medlemmar på plats. Härlig vårlig sallad med tillbehör. Kaffe med ett bakverk av yppersta klass.

Klubbens ordförande välkomnade och vände sig särskilt till Tommy Magnusson. Han fick tillfälle vid kaffet att berätta om sin nya roll som ordförande i distriktet och utvecklade samtidigt några viktiga frågor där Roten varit drivande i många år, bland annat i stadgefrågan och utbildning. Nu har man på förbundshåll också insett att de stadgar som stadfästes vid kongressen 2014 rymmer så många felaktigheter att de skall omarbetas. Men utbildning av klubbfunktionärer, samsyn i många viktiga frågor, bättre uppbackning av klubbarna lokalt är också några delar i distriktets fortsatta arbete.

Vår egen Wathier Svelander sitter i Kommunala Pensionärsrådet, utsedd av Samrådsgruppen för sju SPF-föreningar i Sundsvall. Han informerade om aktuella frågor som behandlas i rådet just nu.

Så påmindes om sommarens aktiviteter; Picknick Norra berget 4 juni, Resa till hemligt mål 16 juni och Oscarsgalan 21 augusti. Efter torr juni och juli kan behövas en sur gala för balansens skull.

Dags att välkomna trubaduren Lars-Åke Melin. Han introducerade sina sånger genom att berätta på ett spännande sätt om både den som skrivit text och/eller musik och så spelade han med inlevelse. Evert Taube, Kai Gullmar, Dan Andersson och många andra texter och melodier avlöste varandra. Låten ”Sikås Hammerdal” lockade till skratt liksom många av Lars-Åkes kommentarer mellan låtarna. Han avslutade med Två små röda rosor. En timme förflöt nästan på nolltid och då kan man nog påstå att han trollband publiken.

Ordföranden tackade Lars-Åke och gjorde en koppling till klubbens nio poesihörnor ledda av Sonja Almroth, där Lars-Åke nu blev pricken över i-et.

Så följde lotteridragning där Sten och Karin såg till att allt fungerade. Slutligen gjorde sig klubbens ordförande till tolk för hela styrelsen och önskade alla en skön sommar.

SPF Västernorrland
Publicerad 2015-06-03
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas