Landet runt | SPF Västernorrland

Roten parar holk och pippi på Norra

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-06-15

Tillsammans med Barbro bänkade sig 30 andra medlemmar i klubben och trivdes tillsammans vid långbord där man dukade upp godsaker ur den egna lunchkorgen. Rotens medlemmar är genomgående snacksaliga och den sociala delen av en träff är viktig, så även här. Så småningom försvann de sista matresterna och snart också kaffetåren ned utför strupen och Anders och Sten delade ut en klurig gissningslek – Vilka fåglar bor i respektive holk?. Ja en gissning blev det i många av frågorna. Ingen hade full pott men tre medlemmar på samma poäng kammade hem en första plats. Till råga på allt så heter de alla tre Barbro. Grattis!
Så kallade Barbro E till lagbildning. I två lag skulle man tävla mot varandra. Med van hand delade hon in deltagarna i två grupper. Med sked i munnen och en potatis på skeden gällde det att gå fram till en bestämd linje och sedan tillbaka varvid nästa i gruppen tog vid i stafetten.
Plötsligt höll Barbro stövelpåsen i handen. Och så drog hon fram en tom soptunna. I ett huj föll polletten ner. Stövelkastning över axeln. Ja så blev det. Tyvärr lyckades ingen förpassa den hela och fina stöveln till soptunnan men några var bara millimetrar ifrån att få den på rätt sida kanten. Gemytet fortsatte och det påmindes om resan till hemligt mål 14 juni. När vi lämnade Norra berget på eftermiddagen hade blivande Rotenmedlemmar om sådär 60 år bänkat sig vid de bord vi nyss lämnade.
Text o foto: Gerhard Cederberg

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-06-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas