Tappra 13 medlemmar i Club Roten kopplade av med lunch och vinprovning nyligen på Casino Cosmopol. Sedan spelade man för brinnande livet i hopp om storvinsten.
Först provning av tre viner under ledning av kasinots sommelière Sofie, som berättade om vinerna i tur och ordning. Var och en fick dofta och smaka sig fram till vinernas olika arom och smaknyanser, allt från vanilj via björnbär till mörk choklad beroende på vin.
Man började med Saint Clair från Nya Zealand, ett vitt vin gjort på druvan Sauvignon Blanc. Därefter italienska vinet med smeknamnet ”pinnvinet”. Det heter Cantina Zaccagnini och görs på druvan från Montepulcianorankan. Med varje flaska följer en liten kvist från vinstocken, därav smeknamnet. Sist ut blev det kaliforniska vinet Barefoot som görs på Merlotdruvan.
Efter enskilda jämförelser av vinerna serverades en lätt anrättning följd av kaffe och ett trevligt och gott bakverk.
Bildtext: Kasinots sommelière Sofie inledde med att berätta om det gamla fotot som pryder en vägg i Restaurang Cassiopeia och som visar aktiviteten i Sundsvalls hamn långt före branden 1888.