Sound of Mark
Landet runt | SPF Västernorrland
Mark Levengood

Sound of Mark

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-10-23

En lördag kväll i början av oktober träffades i Club Roten ett antal medlemmar som tidigare anmält sitt intresse för att gemensamt se och njuta av föreställningen Sound of Mark, som gavs i Tonhallen i Sundsvall. Mark Levengood hade skapat en intressant och ärlig berättelse om sitt liv, sin uppväxt i finska Gäddvik utanför Helsingfors och längtan till ett kloster i Österrike sedan han i unga år sett Sound of Music.

Han vävde ihop hela handlingen på ett både medryckande och roligt sätt och hans mjuka framtoning med finlandssvenskan i rösten, kunde inte annat än ge bra resultat.

Utan att gå närmare in på delar i handlingen måste man säga att han har förmågan att trollbinda sina åhörare och däremellan locka fram skratten.

Till sin hjälp på olika instrument hade han Per ”Texas” Johansson, som skickligt såg till att med musikens hjälp väva samman Marks berättande och förstärka orden i hans utvikningar.

Du som läser detta ti8llhör kanske de som senare samma vecka såg programmet ”Vem tror du att du är?”, där denna gång just Mark besökte USA, Tyskland och Schweiz och kom så långt bakåt i tiden som 1600-talet i forskningen om sina förfäder. Hela det timslånga TV-programmet hade samma
mjukhet i berättandet, som den vi just sett och hört i Tonhallen 6 oktober.

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-10-23
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas