Roten skingrar mörkret
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten skingrar mörkret

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-11-17

När Club Roten hade sitt novembermöte kan man kanske säga att medlemmarna såg ljust på tillvaron. För det var just ljus som var huvudämnet för dagen. Och det avlöste mörkret.
Nåja, låt oss ta det från början. Först klubbvisan varefter ett 60-tal medlemmar välkomnades liksom gäster och en ny medlem, Birgitta Stenberg, som nålades av Anders. Kort info om adventsresan 30 november och Luciasoarén 11 december med listor för anmälan. Efter den sociala fikastunden med en bamsemacka med ägg och ansjovis och dryck, gavs en liten inblick i vad som sker i Kommunala Pensionärsrådet (KPR). Därefter bensträckning och en liten promenad till aulan.
Nu välkomnades Kate Almroth, projektledare för julevent i Sundsvall. Hon arbetar för Visit Sundsvall och hon berättade med stor inlevelse och många skratt i publiken, under mer än en timme om sin bakgrund och hur hon från grunden kämpat för att slutligen kunna arrangera den första lyslördagen i Stenstan 2008. Hela berättelsen var mer eller mindre en show där Kate spelade ut många av sina talanger. År 2008 var motståndet inte helt brutet och någon grupp valde att stå utanför lyslördagseventet. Men det stora intresse denna första lyslördag rönte bland sundsvallsbor och turister, gjorde att året därpå var stadskärnan totalt mörk fram till dess allt ljus tändes samtidigt. Sedan 2008 har intresset bara växt och alltfler sluter upp på torget. Årets lyslördag kommer att bli fantastisk.
Kate berättade också om hur hon till den första lyslördagen 2008 med enkla medel fick Sven Wolter som huvudattraktion och hur hon ett senare år fått Helene Sjöholm, ett av stadens varumärken, att ställa upp.
Kate avtackades med en liten gåva av klubbens kassör Anders som betonade hennes fantastiska engagemang och förmågan att få saker att hända trots många gånger starkt motstånd i början.
Slutligen fick Sten och Gerd sköta dragningen i aftonens superlotteri innan det var dags att vandra ut i höstkvällen.

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-11-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas