Roten söker värmen
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten söker värmen

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-06-10

Tur att vi inte lovat strålande sol och värme vid årets picknick på Norra berget. Så har vi gjort förr om åren i våra annonser under föreningsnytt med hänvisning till vår tumme med både SMHI och Gud fader. Och hör och häpna; blivit hörsammade då! I år kom visserligen inte heller en droppe regn, men 11° och lite snålblåst känns inte skönt att sitta i, när man i trevlig samvaro äter sin medhavda lunchkorg.

Så det blev den närliggande Vallgården som fick husera oss, ett 20-tal hungriga medlemmar i Club Roten. Brasan i öppna spisen sprakade snart och spred den goa värmen och det kändes skönt att tillföras både den energin och den som egna matsäcken innehöll. Och det behövdes för snart skulle man ut på en tipsslinga med 10 olika stationer. Frågorna spann över ett brett område och satte hjärncellerna i rörelse. Apropå hjärncellerna så fanns också en fråga om klubbens nya program ”Hjärngympa” på  hemsidan (www.spfpension.se/clubrotensundsvall), där man kan fördjupa sig i allt från mattesudoku till duodoku och mycket annat.

Åter inne i värmen rättades tipslapparna snabbt och snart följde en enkel utdelning av olika lotter, triss med flera, som förhoppningsvis alla ger vinnarna ännu bättre vinster. Segrare blev Lucie Pierre med åtta rätt och på andra plats fem 7-rättare, som alla fick var sitt pris. Övriga ”tävlande” gick i och för sig lottlösa från träffen men man bar med sig minnet av ännu en trevlig sammankomst i klubben. Nu återstår på denna sida halvårsskiftet-resan till hemligt mål 11 juni och så börjar nästa halvår med surströmmingsfest 23 augusti. Ha en skön sommar alla läsare av denna artikel!

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-06-10
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas