Roten, sol och boule – tre goda ting
Landet runt

Roten, sol och boule – tre goda ting

Publicerad 2011-10-27

Nu rullar aktiviteterna igång på allvar i Club Roten, Sundsvall. Först ut på plan var boulesektion som 24 augusti lockade ett 25-tal medlemmar att starta boulesäsongen för hösten.

Klubbens bouleledare Lars Bergström hälsade välkommen och gladdes åt många nya spelare. Som vanligt när Roten ordnar utomhusaktiviteter så lyckas man på något vis välja de allra bästa solskensdagarna med värme och vindstilla. Sannolikt står vi högt i gunst hos vädergudarna.

Efter en uppmjukningsrunda längs stigarna vid boulebanan med diverse kluriga frågor att besvara så startade spelandet. Lagom i ”halvtid” hade grillmästarna MajLis, Barbro E och d:o B, fixat hamburgarna och nu tog man en paus i spelandet och umgicks vid borden. Måltiden avrundades med kaffe och härligt bröd.
Innan lagen gick ut på en andra runda passade Sture Ulander på att redovisa resultat och vinnare i tipsslingan och vinstbordet tömdes snabbt. Klubbens ordförande Gerhard, som liksom hustrun Solveig provade boulespel för första gången, fann det vara den perfekta senioraktiviteten och han hade dessutom turen att med sju av tio möjliga rätt i tipsslingan ro hem ett paraply i vinst. Ja valet var lätt för med ett sådant i bagaget är solskenet säkerställt, menade han skämtsamt. Vinnare blev Lars Bergström med hela nio rätt.
Efter den sista rundan kunde dagen summeras som mycket lyckad, rogivande och trivsam. Boulespelandet fortsätter nu under hösten varje onsdag kl 12 fr o m vecka 36.
Höstens första klubbmöte hålls 8 september.

Gerhard Cederberg

Publicerad 2011-10-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas