Roten studerar pippi
Landet runt | SPF Västernorrland
I tät ”djungel” lyssnar man på många olika fåglar. Men det är svårt att se dem.

Roten studerar pippi

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-05-27

Vid ordinarie möte i klubben i början av maj föreläste Elisabeth Carlsson, medlem i klubben och amatörornitolog, om fåglar och då planerades för en utflykt till Stornäset på Alnön senare i månaden.

Tidig morgon 22 maj träffades en lagom stor grupp och vandrade lyssnande och spanande i sakta mak från parkeringen hela den nära två kilometer långa sträckan ut till fågeltornet. Elisabeth förklarade av enbart lätena att det är en sådan och det är en sådan fågel. Författaren till dessa rader fattade ingenting. Hur skiljer man eller rättare sagt memorerar de olika lätena. Nåja, promenaden ut till Stornäsudden innebar även blommor och växtlighet liksom ängar och sankmarker. En härlig natur i vårlig fägring. Och Elisabeth hade koll inte bara på fåglar utan hon berättade också om udda, och för novisen okända, blommor och namngav dem var och en. Kabbelekan lyste gul i träskmarken och den var väl alla bekant med.

Sedan man studerat fåglar från fågeltornet någon halvtimme så vände man till grillplatsen och passade på att där tömma medhavda termosar och äta en eller annan smörgås. Samtidigt var sinnena på full spänn och från Midlandahållet hördes en stor fågel vara på väg samtidigt som den dränkte ljuden från småfåglarna. Nåja, den flög snabbt förbi den stora plåtkråkan och sedan var ordningen återställd. Det är glädjande att i klubben ha sådan kompetens på området fåglar.

SPF Västernorrland
Publicerad 2014-05-27
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas