Roten träffar Fru Stake på kvinnodagen
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten träffar Fru Stake på kvinnodagen

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-03-13

Andra torsdagen varje månad träffas Club Roten i medlemsmöte. Mötet 8 mars råkade sammanfalla med Internationella kvinnodagen och programmet vad gäller underhållning, var satt till ”Överraskningens möte” sedan länge.

Först en halvtimmes samvaro med klubbvisan, kaffe och macka och info om resor. Men allra först efter klubbvisan ett varmt välkommen och särskilt till fyra nya medlemmar och en gäst. De nya nålades av Britt och Anders och gästen trivdes så bra att hon ansökte vid sittande bord om medlemskap och kommer alltså att nålas i april. ”Kom som gäst och gå som medlem”, vår slogan? Det är ett bra betyg på klubbens möten.

Nåväl, det var dags att flytta till aulan för att där fortsätta i ännu skönare miljö.

Klubbens ordförande Gerhard tog till orda och berättade att fortsättningen på träffen skulle beröra vår- och höstprogrammet och ”Min sida” under SPF-portalen. Men först hade Maritta något att säga med anledning av just kvinnodagen och hon fick ordet. Hon pratade ett par minuter om denna dag och avslutade med orden: ”Men ska vi inte ha en mansdag också!?”
”Nej, Nej, Nej” hörs det från aulaentrén och in kommer Fru Stake i egen hög person. Inget kunde ha gjorts bättre när det gäller det överraskande momentet. Och inget kunde ha blivit bättre på just denna dag än en påhälsning av Fru Stake. Vi ska inte avslöja den röda tråden i hennes show med maningar till oss seniorer, men det går inte att lämna hennes morötter utanför reportaget. Vid en kaffebjudning med småkakor har hon till hands i väskan några morötter och en skalare och elegant kommer dessa tingestar fram och ersätter småkakorna. Hela showen varade över halvtimmen så mycket hann hända och många skrattsalvor avlöste varandra.

När det var dags för ordföranden att tacka Fru Stake för en härlig underhållning med en blank påse fick han frågan: ”Den innehåller väl inga småkakor?” –  ”Inte alls men kanske några morötter. Moroten är ju klubbens signum”, blev svaret. Fru Stake fick också tidningen Veteranens senaste nummer för att närmare läsa om allt som händer i seniorledet. Frågan: ”Det finns väl inga recept på småkakor?” – ”Nej, men kanske på morotskaka”.

Med uppskattande applåder lämnade Fru Stake scenen. Vem är då Fru Stake? Ja det håller vi överraskande hemligt än så länge.

Nu behandlades det purfärska programbladet för vår och höst med många trevliga sammankomster i form av möten med intressanta föreläsningar och underhållning, utflykter, resor m. m. och så följde dragning i lotteriet.

Uppbrott, ut i den sköna vårluften och tanken på ett knippe morötter att stärka kroppen med kändes riktigt perfekt.

Bildtext:  Fru Stake föredrar morötter framför småkakor.
Foto:  Maritta Selin

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-03-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas