Roten visar kläder som gläder
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten visar kläder som gläder

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-11-01

På väg till Rotens månadsträff i oktober känns höst och vinter avlägsna. Det är nästan så att vårkänslor dyker upp. Strålande sol och tempmätaren i bilen visar hela 13 plusgrader Men tyngdpunkten på träffen är ändock modevisning av höstens och vinterns kläder, så nog är det väl höst.

Efter en kort inledning av klubbens ordförande hälsades Eva Johansson välkommen och nålades av Barbro Englund som ny medlem. Därefter välkomnades Maria Johansson, Seniorshop, och hon visade höstens och vinterns klädmode i härliga modeller, material och färger med hjälp av klubbens egna professionella mannekänger Britt Eliasson, Gerd Libell, Sonja Västergren, Anders Mähler och Sten Moberg. Alla rörde sig elegant bland bord och publik, ett 50-tal medlemmar och några boende på Tomtegränd där träffen hölls av praktiska skäl. Man tog av jackan, vek upp, roterade elegant ett par varv och promenerade vidare med jackan på armen. Verkligen kläder för att ge oss med några år på nacken både ett tilltalande yttre och när det gäller jackor både värme och stil.

Under hela visningen spelade vår egen medlem, Ove Magnefors, lätt musik anpassad för just modevisningar på sin keyboard.
Aktörer avtackades av Barbro med en blomma och fotades för ”ordningens skull” för bl. a. vår hemsida. Maria fick en stor applåd för sin presentation av aktörer och kläder.

Nu tog fikastunden vid och under den cirkulerade listor för temafesten 21 oktober, studiebesök på Hedbergska huset 25 oktober, MittMedia Print 2 november, travet 11 november, Skypekurs 15/16 november, adventsresa 27 november samt fyra teaterföreställningar.
Under kaffestunden passade många på att botanisera blad alla kläder och många sågs komma tillbaka med inhandlade eleganta och trivsamma plagg.
När vi så vandrade ut i kvällsluften efter några timmar i ett ”paradisiskt parisiskt modehus”, då kändes att det är hösten som är i nära antågande.
Vid nästa klubbmöte 10 november kommer ett bildspel att visas med alla händelser i klubben 2010.

Gerhard Cederberg

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-11-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas