Sång och musik hos SPF Kontakt
Landet runt | SPF Västerbotten
Anna-Lena Kanon sjunger till eget gitarrackompanjemang

Sång och musik hos SPF Kontakt

SPF Västerbotten
Publicerad 2014-09-16

Vid senaste månadsträffen med SPF Kontakt i Bjurholm hade inbjudits Anna-Lena Kanon, Umeå. Med rötter i Skansholm och med en far som var fiolspelman så ligger musiken i generna och det blev naturligt för Anna-Lena att uppträda med sång och musik.

Anna-Lena inledde dagens program med Que Sera, som vi minns från yngre tonåren. Hon fortsatte med visan Kalla fötter, en visa som hennes morfar brukade sjunga i slutet av 1800-talet. Hon fortsatte med Allan Edwalls ”Kom”. Därefter följde gamla schlagers som Många långa da´r, Music, music, Suger in the morning, innan det blev lugnare tongångar i Den första gång jag såg dig, av Birger Sjöberg. Publiken sjöng igenkännande med i visor och refränger. Anna-Lena blandade sångerna med små söta historier från sin tid som lärare.

I samband med fika som ett gäng damer från Balfors ordnat såldes lotter med bland annat tunnbröd som vinster. Därefter informerade Ingvar Fischer om den kartläggning som ska göras över hur resurserna används inom hemtjänsten i Bjurholm. Ingrid Nygren informerade om LOV Lagen om valfrihetssystem, något som politikerna ska ta ställning till under hösten för att beslut ska kunna tas vid fullmäktiges decembersammanträde. Som avslutning informerade Rebecka Lindholm från SV om ett nystartat projekt Återbruk.

Text Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2014-09-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas