Landet runt | SPF Skaraborg

Skara Skolscen lyste upp i decembermörkret

SPF Skaraborg
Publicerad 2012-01-07

Skara SPF:s decembermöte brukar vara utformat som luciafirande. Mötet öppnades med att ordföranden Lennart Hast hälsade alla välkomna och lite mötesförhandlingar klarades av. Bland annat har en informationsträff för nya medlemmar ägt rum, en kommande studiecirkel påannonserades rörande läkemedel och hälsa. Jan-Olof Gunnarsson från resekommittén redogjorde för kommande utflykter.

Därefter var det dags att välkomna elever från Skara Skolscen, som med sitt program Möten i mörkrets ljus fångade och berörde alla.
Sju svartklädda unga män inledde med Vargsång i lite skrämmande tappning. Med dem var en vitklädd flicka bärande ljus, hon manade Var inte rädd för mörkret, i mörkret vilar ljuset.

Ljuset spred sig och omgav alla när Lucia och hennes tre tärnor skönsjungande skred in och alla eleverna tillsammans med växelvis sång och deklamation framförde budskapet om ljusets makt över mörkret och vad vi kan åstadkomma för någon annan med värme och medmänsklighet. De manade också att uppskatta enkla ting i vår omgivning och ta vara på en vanlig dag, ”…vi är som fladdrande lågor så länge vi är här…”

Deras lärare Margareta Johansson, som ackompanjerade vid pianot har anledning att vara stolt över sina elever – och vi kan vara stolta över att vi har scenskolan. Det är en tradition sedan flera år att de besöker SPF Skara med sitt Luciaprogram och det har alltid varit uppskattat. Årets framförande av förstaårseleverna är nog svårslaget och en hänförd publik visade sin uppskattning efter programmets slut med stående ovationer och den frivilliga insamlingen efteråt till eleverna gav också belägg för det.

Ordföranden Lennart Hast överlämnade en korg fylld av frukt och tackade dem för deras fantastiska framförande och välkomnade dem – på ett skämtsamt sätt – åter nästa år.

Ingrid Wallander Skara

SPF Skaraborg
Publicerad 2012-01-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas