Skaraborgs styrelse i riksdagen
Landet runt | SPF Skaraborg
Paus i Helsingfors framför domkyrkan.

Skaraborgs styrelse i riksdagen

SPF Skaraborg
Publicerad 2011-11-01

SPF:s distriktsstyrelse i Skaraborg informerades om pensioner i riksdagens socialförsäkringsutskott
Årets planeringskonferens med ledamöterna i SPF:s distriktsstyrelse i Skaraborg gick traditionsenligt till Helsingfors. Syftet med konferensen var att arbeta fram en verksamhetsplan för nästa år i överensstämmelse med lagda mål och riktlinjer, som antogs av kongressen på försommaren.
I år avslutades konferensen med ett besök i riksdagen, där Skaraborgs ledamot Ulrika Carlsson (c) tog emot och guidade runt i lokaliteterna. Därefter togs distriktsstyrelsen emot av ett par av socialförsäkringsutskottets ledamöter, Lars-Arne Staxäng och Solveig Zander, som orienterade om pensionssystemet, hur det byggts upp och vilka utmaningar som väntar.
– Hur hög pensionen blir vet vi inte på samma sätt som vi inte vet vad lönen är om 20 år, sade Lars-Arne Staxäng som dock menade att pensionssystemet håller på grund av att det inte betalas ut mer än vad som betalas in.
Aktuella frågor som pensionsgruppen arbetar med är bland annat översynen av pensionsrelaterade åldrar och om pensionssystemets finansiella styrka är tillräcklig.

Bild och text: Birgit Hansen

SPF Skaraborg
Publicerad 2011-11-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas