Country hos SPF Kärnan
Landet runt | SPF Skåne

Country hos SPF Kärnan

SPF Skåne
Publicerad 2012-06-07

Martin Nilsson – vilken kille, vilken överraskning! Denne trevlige, ödmjuke och välsjungande countryartist fick många av oss att både skratta och sjunga med på SPF Kärnans sista månadsmöte för säsongen, tisdagen den 22 maj.

Och rolig var han också, och berättade både vanliga vitsar och dråpliga episoder ur sitt eget liv. Bland annat om den gången Bert Karlsson hade bokat biljetter åt honom till Nashville, USA, den 11 september, på dagen två år efter terrordramat. Martin var naturligtvis tveksam till att sätta sig på ett flyg till USA just den dagen, men Bert var obeveklig: ”Varför tror du att jag bokat biljetter just den dagen? De var ju så jäkla billiga!”

Ur Martins mer än 15-åriga repertoar fick vi bl. a höra Hello Mary Lou (en hit med Ricky Nelson från 1961), Green, green grass of home (tidigare framförd av storheter som Tom Jones, Elvis Presley och Johnny Cash) samt Hasse Anderssons Änglahund. Hasse Andersson har förresten varit Martins mentor under hela hans karriär.

116 personer trotsade konkurrensen från värmen och prinsessdopet, men i ABF-lokalen var det i svalt och skönt. Monica Oldsberg levererade de gudomligt goda delikatesserna, och innan det var dags att avsmaka vinet, det spanska Campos de Luz, infriade Monica sitt tidigare löfte om att sjunga för oss. Och det gjorde hon verkligen med bravur – en lovsång till både vin och Wien ledde oss så småningom fram till ett utbringande av dagens första skål.

Och till sist: Det finns bara ett träd som föder levande ungar, vet du vilket? Hembiträdet, så klart (enligt Martin Nilsson).

SPF Skåne
Publicerad 2012-06-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas