Skrönan om Benpelles farfar
Landet runt | SPF Västerbotten

Skrönan om Benpelles farfar

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-02-01

Hörnefors: Drygt 70 personer hade samlats till årets första månadsmöte i SPF Sydporten. Greger Ottosson och hans dotter Sigrid stod för underhållningen med folkvisor och skrönor.

Folkvisor från bl a Åland och Norge framfördes av Sigrid med en vacker, klar och tonsäker stämma. Ackompanjerad av Greger såväl på dragspel som munspel. De båda framförde även trallvisor och andra visor i stämmor. Allt av högsta klass. På lättsamt vardagsspråk berättade Greger Ottosson bl a händelser från sin barndom, Tampadusklubben med mera. Berättelsen om vad som hände med Nils Nilsson på Teg 1809 var en underhållande skröna, som knöts ihop i slutet på ett oväntat sätt.

Den allmänna informationen gällde bl a Sydportens medlemsökning, om möjligheten att delta i kostnadsfri konferens ”Äldres värdighet, Delaktighet och Hälsa”, om hockeyresan till Ö-vik och revyresan till Risliden, om olika gruppaktiviteter som finns tillgängliga samt att bridgeintresserade kan anmäla sig.

Efter gott fika och sedvanlig lotteridragning, avrundades mötet med synpunkter i processen om Föreningarnas Hus i Hörnefors.

Insänt av Gun Jonsson

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-02-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas