Södra Älvsborg på Skåneresa
Landet runt | SPF Älvsborg Södra

Södra Älvsborg på Skåneresa

SPF Älvsborg Södra
Publicerad 2011-11-30

Årets Skåneresa gick till Röstånga Gästgivaregård 22-23 november 2011. Det var 48 personer från distriktet som deltog.
Första stoppet var på Gästgivaregården i Kvibille där det serverades lunch.  Vidare gick resan till Röstånga Gästgivaregård där vi skulle övernatta.

På kvällen vad det dags för julbord – ett äkta skånskt julbord.
Röstånga Gästgivaregård vet hur ett äkta skånskt julbord skall smaka.  På bordet fanns det sillinläggningar av alla sorter, skinka, rostbiff, kalkon och köttbullar. Inte att förglömma det fantastiska dessertbord fyllt med ris á la Malta, créme  caramel, skånsk äpplekaka med vaniljsås med mera. Inte nog med det, till sist fanns det ett stort hemlagat gottebord.

På dag två besöktes Johanna Museet i Sandåkra, Skurup. Det är Skånes största enskilda museum och kan idag visa upp ett brett register av föremål från den tekniska utvecklingen under 1900-talet. Visar även vardagliga föremål som brukades i hemmen, på arbetsplatsen, i lantbruket, i företag och i butiker. Det var ett museum som det fanns något Intressant för både gammal och ung och för både kvinnor och män.
En genomtrevlig guidning gjorde ägaren Bengt Almqvist.

Resan gick vidare till Ingelsta Kalkon på Österlen där det serverades lunch. Därefter var det dags att vända hemåt Sjuhäradsbygden igen, det blev ett nytt stopp hos Siv och Lars Bengtsson på Kvibille Gästgivaregård som serverade kaffe och en kvällsmacka.

När SPF haft sina resor till Skåne eller Danmark har det under årens lopp blivit många stopp för en frukostmacka. Paret Bengtsson som nu är i 80-årsåldern har hållit igång Gästgiveriet i 56 år, men har nu sålt detta och de nya ägarna tar över vid årsskiftet.

Reseledare var Uno Wihlstrand och chaufför av Hallgrens buss var Taisto Laxholm.

Bilden föreställer Gunvor och Sonny Svensson som njuter av julbordets läckerheter

Text: Eva Carlsson

SPF Älvsborg Södra
Publicerad 2011-11-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas