Spångaveteranerna har firat  30-årsjubileum
Landet runt | SPF Stockholm
I jämställdhetens namn. Foto: Thomas Sessler

Spångaveteranerna har firat 30-årsjubileum

SPF Stockholm
Publicerad 2015-01-26

I dagarna tre:  22 november,  4 december  och  16 december firade vi  Spångaveteraner vår 30-årsdag !

SPF Spångaveteranerna bildades i oktober 1984 –  30-årsjubileet firades på vår kvarterskrog ”Tre kockar” den 22 november.

Över hundra medlemmar deltog i festligheterna. Ett glas bubbel serverades under mingel då också bordsplaceringslotter delades ut. På biljetten stod en bokstav – och så var det bara att leta upp ett bord med samma bokstav.

Sång, specialskriven 30 årsvisa, och musik på dragspel och snatterpinnar förhöjde den redan höga stämningen och så pratades det minnen förstås.

Vår egen veterankör sjöng en bordsvisa till första skålen.

Kerstin Åslund – legendarisk ordförande i många år – hade längsta medlemstiden – blev medlem för 28 år sedan och hyllades av nuvarande ordförande Erling Magnusson ! Föreningen har ytterligare två medlemmar som varit med så länge, men de var inte med på festen.

Till kaffet blev det frågesport. Vi tävlade bordsvis – varje bord var ett lag som samarbetade om svaren på de svåra frågorna . Alla handlade om händelser 1984. Förvånansvärt många rätta svar. Ingen hade dock alla rätt men fyra bord hade samma antal = nästan alla rätt, så det blev utslagsfråga. Vi slogs av hur fort man glömmer – minns ni t ex  portokostnaden eller mjölkpriset 1984 ?

Våra sponsorer i Spångas företagarförening hade skänkt fina priser till gratislotteriet, som avslutade kvällens program . 20 medlemmar fick gå fram och hämta pris – förstapristagaren fick bära hem en hel delikatesskorg .

Den 4 december fortsatte firandet med buffé på Vikings Lines Rosella, och den 16 december avslutade vi jubileumsåret med ett trevligt månadsmöte med sång, av vår egen Spånga veterankör under ledning av Tobias Bennsten. Till kaffet bjöds det på lusse-sånger av ett originellt Luciatåg, där våra egna herrar inte bara var stjärngossar, utan också Lucia.

Ebba Modén

 

 

 

 

 

SPF Stockholm
Publicerad 2015-01-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas