SPF Aktiv i Filipstad fyller 40 år
Landet runt | SPF Värmland

SPF Aktiv i Filipstad fyller 40 år

SPF Värmland
Publicerad 2012-10-08

För att fira detta bestämdes att vi gör en festkväll med underhållning och middag, för så många av klubbmedlemmarna som möjligt. Begränsningen låg egentligen i att finna en lämpligt stor lokal för detta. Föreningen har under de senaste åren vuxit kraftigt till idag 411 medlemmar. De flesta är synnerligen aktiva som sig bör i en förening som heter Aktiv. På festen deltog till exempel en av våra aktiva äldre medlemar, 94 år fyllda. Till festen inbjöds alla att se uppträdandet och till supén såldes subventionerade biljetter som gick åt som smör.
Inbjudan hade gått till förbundsordföranden och distriktsordföranden med fruar samt till närbelägna föreningar. Vår förbundsordförande, boende i Skåne, blev tvungen att tacka nej på grund av krångliga transporter. I stället kom betydligt mer närboende representanten i förbundsstyrelsen, Börje Gustafsson med fru Lotta från Örebro. Distriktets ordförande Jan  Rülcker med fru Anki från Arvika kom liksom ordföranden i närbelägna, Storfors SPF.

Festen inleddes med att vår ganska nybildade SPF-kör inledde med några väl valda stycken, passande i sammanhanget, på Folkets Hus stora scen. Vad sägs om ”Filipstadsvalsen”, Ferlins ”Får jag lämna några blommor” och ”Vår bästa tid är nu”. Dirigent var, som vanligt, vår medlem Jacobus van Laatum och vid flygeln förträfflige konsertpianisten Frans Bernet. De båda sistnämnda inflyttade från Holland till vår sköna trakt.
Som huvudattraktion kunde vi hälsa nyuppväckta Zarah Leander välkommen med ett bejublat framträdande av låtar som alla kände igen. Man kunde inte bara känna igen texterna utan scenkostymeringen och rösten. Värmland har många bra och stölliga artister varav en gjort sig känd som Zarahimitatör. Han, jag skriver han, arbetar i civila sammanhang som kyrkogårdsvaktmästare i Kils kommun. Med en förnämlig akompanjatör blev festens inledning en höjdare.

Vid efterföljande middag talade Börje Gustafsson och Jan Rülcker med flera och överlämnade gåvor till vår verksamhet. Man imponerades särskilt över vårt digra program och vår reseverksamhet, vilken bland annat resulterat i att väldigt många SPF-medlemmar i hela Värmland haft och har möjlighet att delta höstens adventskonsert i Blå hallen, Stockholms stadshus och efterföljande julbord och samvaro på Birka Paradis. Vid förra årets konsert gick 8 fulla bussar från orter i Värmland mot Stockholm och Blå hallen.
Föreningen strävar efter att alla skall finna programpunkter och en övrig verksamhet som passar deras intressen.  Därmed ges många möjligheter till att komma ut och träffas, trivas och känna den sociala gemenskap som är så viktig för oss pensionärer som lämnat arbetslivet och samhörigheten med arbetskamrater.

 

 

SPF Värmland
Publicerad 2012-10-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas