SPF Ankaret Gävles 25 års jubileum
Landet runt | SPF Gästrikland

SPF Ankaret Gävles 25 års jubileum

SPF Gästrikland
Publicerad 2014-11-18

150 medlemmar kom i den dystra novemberkvällen för att festa och minnas. För den uppskattade underhållningen svarade Swanska Tradjazz kapellet.

Ordförande Hans Ström berättade bl. a. I slutet av åttiotalet tyckte SPF Gavle som då hade 550 medlemmar att det var svårt att hitta lämpliga lokaler för mötena och att man tappade den personliga kontakten. Det var dags att göra en förening till i centrala Gävle. 23:e januari 1989 bildades en interimsstyrelse med Rolf Callissendorf som ordförande. Birger Svensson sekreterare. Övriga i interimsstyrelsen var Lennart Zetterman, Agge Nilsson, B.F. Andersson, Stefan Corel, Nils Theander, Harry Dahlin och Bertil Lindström. Namnförslagen var Gavle II eller Briggen.

På styrelsemötet den 15 februari beslutade man om namnet SPF ANKARET. Årsavgiften var 65 kronor och mötesavgiften 30 kronor inkl. kaffe och bulle.

Den 13 mars konstituerade sig den nya styrelsen efter det första årsmötet med ca, 30 medlemmar med Rolf Callissendorf som ordförande, Birger Svensson Sekreterare, Bertil Lindström kassör. Lizzie Hedlund valdes till vice sekreterare och Stefan Corel till vice kassör. Följande personer är fortfarande medlemmar i Ankaret Inga-Britt, Calissendorf, Brita Edström, Inga-Lisa Muller, Birgit Åhman, Harry Dahlin, Ann-Lis From, Gudrun Janstål, Artur Rynell. Det var naturligtvis speciellt glädjande att välkomna en av dessa Birgit Åhman med en varm applåd.

Tidigare generationer SPF-are har gjort ett bra jobb. Men det finns fortfarande mycket att göra, inte minst i kommun och landsting. Uppdraget blir aldrig färdigt! Slutligen ett stort tack till Festkommittén med Britt-Marie Andersson i spetsen som organiserat denna galataffel

 

SPF Gästrikland
Publicerad 2014-11-18
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas