SPF Annetorp Glumslöv firade 20 år
Landet runt | SPF Skåne

SPF Annetorp Glumslöv firade 20 år

SPF Skåne
Publicerad 2013-03-26

Lördagen den 16 mars 2013 firade föreningen SPF Annetorp Glumslöv 20-årsjubiléum på Örenäs slott. Föreningen bildades den 10 mars 1993. En festkommitté hade ansvaret för arrangemanget. Vi var omkring 90 medlemmar (av totalt 188) som togs emot av festkommittén vid ankomsten.

Efter välkomstdrink och mingel satte vi oss till bords och lät oss väl smaka av en superb 3-rättersmeny, lyssnande till mjuk bakgrundsmusik alltmedan vi pratade och hade det trevligt och gemytligt.

Ordföranden, Christer Christensson hälsade alla välkomna och gladdes åt att se så många medlemmar på festen. Christer fortsatte: Det är speciellt trevligt att tre styrelseledamöter från starten 1993 är med: Ordföranden Nils Dahlquist, sekreteraren Berit Schierwagen och kassören Harald Erling.

Det är en förhållandevis ung SPF-förening vi har – fortsatte Christer – om vi jämför med Sveriges Folkpensionärers riksförbund, som bildades 1939. Vi utvecklas hela tiden och har   en viss ”global” prägel, syftande på att c: 30% av medlemmarna är bosatta utanför Glumslövs tätort, varav två är bosatta i Alingsås!

Gratulationer från PRO i Glumslöv hade inkommit. Mottogs med applåder.

Nils Dahlquist tackade för maten och gjorde en resumé av föreningens 20 första år. Medlemsantalet har nästan tiodubblats, från 20 till 188.  Han konstaterade bl.a. att såväl resor, studiecirklar, boulespel och stavgång fanns med från start och finns fortfarande med på programmet.

Festkommitténs talesman, Torsten Eriksson, kompletterade med lite kul siffror: Föreningen har under åren haft 181 möten, 7 000 koppar kaffe har druckits, ett 50-tal resor inom- och utom landet har genomförts för medlemmarna.

Innan kaffe och kaka serverades tackade Christer festkommittén för en – till 100% –välarrangerad festlighet.

Därefter ökade musikern Mats Nilsson ljudvolymen och dansen började. Det var bra fart även på denna del av festen.

Jubileet firade vi som sagt på Örenäs slott i Glumslöv. I vacker slottsmiljö pågick festen mellan kl 17 och 23. Maten var mycket god och alla verkade ha haft en mycket trevlig kväll.

Bilder från Jubileumsfesten finns på föreningens hemsida.

Ove Åkesson, sekreterare

SPF Skåne
Publicerad 2013-03-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas