SPF-avslutning blev även belysningspremiär
Landet runt | SPF Dalarna
Foto:Colourbox

SPF-avslutning blev även belysningspremiär

SPF Dalarna
Publicerad 2013-06-18

Den numera traditionella sill-lunchen, d v s sommarlov, samlade 65 av SPF Grangärdebygdens 200 medlemmar på  Gammelgården i Sunnansjö.  I strålande försommarväder med alla
kulturhistoriska byggnader blev arrangemanget en vacker Dalabild.  Värdinnorna, med Berit Persson i spetsen serverade sill, färskpotatis samt gräslök från medlemmarnas trädgårdar.

SPFs egna underhållare ”Glädjespridarna” sjöng och spelade vacker och rolig musik, iförda passande kläder och frisyrer.  Ingrid Andersson Torsberg/Sunnansjö hanterade skickligt sitt
dragspel med bl a egna kompositioner.  Dagens kapellmästare Lennart Daun inbjöd till sommardans på Gammelgården i midsommarveckan samt  Lindesnäs i juli.

Efter en välsmakande sill-lunch presenterade SPF-basen höstens program som startar 2 sept. Då invigs den nya SPF-lokalen i Klubbstugan belägen vid Fotbollsplanen i Sunnansjö.
Föreningen har dubblerat sitt medlemsantal, varför en större lokal behövs för café-program, studiecirklar och friskvårdsaktiviteter mm.  Detta borgar även för fortsatt stark utveckling av föreningen. Nuvarande och nya medlemmar välkomnas till sin egna lokal i Sunnansjö  till hösten.

Hembygdsföreningens ordförande Anna-Karin Andersson berättade att just denna dag var det premiär på den smakfulla belysningen av den gamla fina ladan.  Man har i flera år provat olika alternativ för att få exakt rätt ljus och stämning.  Man har lyckats.

Avslutningsvis fick medlemmarna information om en SPF-skrivelse till Ludvika kommun samt pressen.  De 200 medlemmarna upprepar ånyo att de vill behålla, och utveckla, Solgärde för nuvarande och kommande seniorer.  Behovet finns, men boendeformerna kan utvecklas på en eventuell tom yta, som nyligen rustats upp.  För barnens bästa ska förskolan byggas upp på samma plats på skolområdet som tidigare.  Svaret återstår?

Med den förhoppningen om en bra lösning för äldre, yngre och inte minst för våra barnbarn gick medlemmarna i SPF Grangärdebygden på sommarlov.

SPF Dalarna
Publicerad 2013-06-18
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas