SPF-Bankeryd 25-år
Landet runt | SPF Jönköping

SPF-Bankeryd 25-år

SPF Jönköping
Publicerad 2012-11-15

SPF:s novembermöte den 10 november på Församlingsgården. Tänk att det förvandlades direkt till föreningens jubileumsfest för att fira vårt 25-årsjubileum!!!!!
Några sedvanliga rutiner förelåg därför inte, man började med mingel och champagne/cider, innan det var dags att börja festandet.
Ordföranden Leif Carlsson hälsade alla hjärtligt välkomna och betonade sin och  allas i organisationskommitténs glädje över att så många, drygt 100, hade hörsammat kallelsen. Till ett dylikt jubileum hör givetvis uppvaktning från näraliggande SP F- och PRO-föreningar, som Habo och Mullsjö, med blommor och gåvor till olika välgörenhetsföreningar, för vilka ordföranden uttryckte sin glädje
Sedan stod givetvis ordföranden för distriktet, Ann-Christine Lind-Hammarström , som nästa gratulant. Hon betonade vikten av vår förening som viktig talesman och remissinstans i olika frågor samt vår förmåga att växa i antal, vilket också  är viktigt, för att bl a bryta den annars så vanliga trenden för en pensionär, nämligen ensamheten.
25-år är förvisso för en förening som vår en ganska lång period, och vad har egentligen hänt under alla dessa år????? Tack vare föreningens kassör Göran Pedersen fick vi en fantastisk återblick i form av en sammanhängande film  fr o m föreningens allra första protokoll från 1987 till dags dato tack vare en djuplodande analys av de 2000 fotos som  finns bevarade!!! All heder åt en sådan insats.
Så var det dags att sätta sig till bords, den goda stämningen hade ju gradvis byggts upp till en topp under kvällen och bl a tack vare bildkavalkaden fanns det ingen brist på samtalsämnen.
Givetvis sjöngs med stor emfas den för kvällen separat komponerade jubileumsvisan och till avslutning Smålandsvisan. Innan  förflyttning till samlingssalen, gjordes vinstdragning av till ett jubileumslotteri tacksamt mottagna vinster från festkvällens sponsorer.
De som stod för aftonens musicerande, Taubetolkarna från Vadstena, avslutade festen med en ”rundresa”  i vår värld byggd på textinnehållet i  Evert Taubes visor och ballader, vilket blev mottaget med rungande applåder och åtföljt av ordförandens slutord, ”Vilken fantastisk jubileumskväll, nu kör vi mot de 50!!!!!”

SPF Jönköping
Publicerad 2012-11-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas