SPF Götene Kinnekulle på hemlig resa
Landet runt | SPF Skaraborg

SPF Götene Kinnekulle på hemlig resa

SPF Skaraborg
Publicerad 2013-06-17

En solig morgon i juni samlades ett 50-tal medlemmar för att med buss ge sig ut till okänt mål. Vi åkte med riktning mot Falköping men hamnade i de djupa skogarna på en väl dold plats: Nolåstorp. Där har Lill-Marie Boström byggt upp ett Lillputtland med idel kända byggnader som Carl Larssongården, en del av byn i Åsle Tå, gårdar från Ångermanland, huset  i Änglagård, Lill-Babs Caffär. Storkyrkan i Stockholm, väderkvarn från Skåne m m. Lill-Marie har byggt allt själv, utan några som helst ritningar eller anvisningar. Mycket imponerande.

Vi åkte vidare söderut och kom så till Gäsene mejeri där vi fick information om tillverkning av ost. Efter provsmakning blev det tillfälle att köpa med sig några goda ostar.

Nästa intressanta mål var Muséet Unos Djur i Bredared. Träkonstnären Uno Axelsson började arbeta med träskulpturer i mitten av 70-talet och hann med cirka 250 skulpturer innan han avled 2002. På utställningen finns en mängd skulpturer av olika djur från de minsta fåglar till älgar, grisar med kultingar till rävar, kor och rovdjur av olika slag. Man kan inte låta bli att förundras över hur Uno kunnat få till ögonen som såg högst levande ut. Allt är utväxter och knotor från städstammar som egentligen är ett misslyckande i naturen.

Efter lunchen på Golfrestaurangen i Bredared bar det av till Sveriges enda bevarade stavkyrka,  Hedared Stavkyrka från 1500-talet. Sista stoppet blev eftermiddagsfika vid Gräfsnäs slottsruin vid sjön Anten.

Så bar det av hemåt och vi var alla mycket nöjda med allt vi fått se under dagen.

Eva Sedwall

 

SPF Skaraborg
Publicerad 2013-06-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas