SPF Kontakt gästades av blivande kommunchefen
Landet runt | SPF Västerbotten
Erhard Nygren, Aina Nygren och Märta Algotsson i köksbestyren Foto: Lage Algotsson

SPF Kontakt gästades av blivande kommunchefen

SPF Västerbotten
Publicerad 2013-05-31

Götes duo inledde SPF Kontakts månadsträff häromdagen. Därefter hälsade  Aina Nygren välkommen och presenterade dagens gäst Bjurholms blivande kommunchef Hans-Åke Donnersvärd. Han berättade om sin uppväxt i Bjurholm med bland annat Credo. Han läste till sjuksköterska i Umeå. Flytten gick till Stockholm och utbildning till beteendevetare. Efter 20 år i landstingets tjänst tänkte Hans-Åke att för att kunna vara med och påverka ska man jobba i kommun. Det blev först Solna kommun och arbete med kvalitetssäkring innan han övergick till Lidingö kommun där han var chef för kvalitet och uppföljning. Därefter utsågs Hans-Åke till oppositionsråd i Nacka kommun.

Hans-Åke anställdes förra året som skol- och äldrevårdschef i Bjurholms kommun. Han ser många fördelar med att arbeta i en liten kommun, det är lätt att få bild över en fråga. Han påbörjar sin anställning som kommunchef i augusti månad. Han menar att budget i balans är målet. Nöjda Bjurholmare är viktigt och dit kommer man endast med dialog. Han värnar närings-, förenings- och det kulturella livet.

Efter fika följde lotteridragning med hembakat tunnbröd som förstapris.  Sven-Lennart Johansson från Civilförsvaret visade och informerade om hjärtstarter. Avslutningsvis tackades alla medverkande och påmindes om utflykt till Hälje gård den 13 juni.

Text Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2013-05-31
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas