Landet runt | SPF Västmanland

SPF Köpingshus Helsingforsresa

SPF Västmanland
Publicerad 2014-12-16

Så var det dags för höstens sista resa den 8-11 december till Helsingfors. Vi var ett 30-tal seniorer som skulle till Helsingfors och se Mamma Mia på Svenska Teatern. Resan började på Tunadalsparkeringen kl 13.00 och tog bussen till Stockholm för att gå ombord på Mariella. Efter en god middag så var kvällen och natten fri att göra vad var en ville. Natten förlöpte bra trots att det blåste lite.

På morgonen den 9 efter frukost så möttes vi av en buss som tog oss till hotellet. Nu hade vi hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen som vi fick göra vad vi ville. I Helsingfors pågick ju julhandel både i varuhusen och ute på gatorna. Nu var det inte det bästa vädret som staden bjöd på det var kallt och blåsigt. Efter middagen på hotellet var det dags att gå på teater.

Svenska Teatern i Helsingfors är en mycket vacker  och utsmyckad teater. Dagens uppsättning var Björn Ulvaeus och Benny Anderssons Mamma Mia. Många av oss har sett Mamma Mia på olika ställen i Sverige och filmen. Men som det alltid är när det blir en ny scen så är det inte som man tidigare har sett. Björn och Benny är alltid med och tycker till om ändringen. Det är samma innehåll som tidigare men framförandet varierar från scen till scen.  Här i Helsingfors så stod publiken upp och applåderade under de två sista numren.

Sista dagen i Helsingfors hade vi fri på förmiddagen till egna aktiviteter och inhandla sådant som vi hade missat första dagen eller gå och titta på något speciellt. På eftermiddagen var det dags för bussen att köra oss till terminalen för resan hem med Gabriella denna gång. Vi fick julbord denna kväll. Som tidigare så var kvällen fri för egna intressen ombord.

Denna natt blev inte lika lugn som den tidigare. Det blåste upp till 23 sekundmeter och Gabriella var ca 2,5 timme försenad till Stockholm. Men som tur är så väntade bussen på oss för färden hem till Köping. Så önskade vi alla varandra En God Jul och Ett Gott Nytt År.

 

SPF Västmanland
Publicerad 2014-12-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas