Landet runt | SPF Västmanland

SPF Köpingshus möte på FN-dagen

SPF Västmanland
Publicerad 2013-11-25

Den 24 oktober var det FN-dagen. SPF Köpingshus hade sitt möte en dagen och då var ordförande för Köpings FN-förening Ingvar Widell där och berättade om FN:s verksamhet.

Vi hade dessutom två mycket duktiga elever från Musikskolan som spelade för oss. Maja Dufor som spelade fiol spelade tre mycket Gipsies´ Marsch och Pastorale av O Rieding  samt Sats 3 ur Konsert nr 2 av F Seitz. Hon fick många och långa applåder av oss. De andra ungdomen  var Gustav Trybom också där och han hade med sig ett antal olika instrument och spelade på. Han började med flöjt och spelade ur Sonata nr 5 sats 1 av J S Bach. Därefter fortsatte han med piano Lawn tennis av W P-Berger,  av F Chopin blev det Vals op 69 nr 1 och Avskedsvalsen. Så var det dags för dragspel och där fick vi höra Giorni belli och Serenata Primeval av P Frosini. Även han fick många och långa applåder av oss.

Tyvärr så var vi inte så många där som fick uppleva dessa duktiga ungdomar och deras hanterande av de olika instrumenten. Undrar vad det blir av dessa ungdomar i framtiden. Eftermiddagen avslutades som vanligt med kaffe och lottdragning.

Inga-Britt Lövelius

SPF Västmanland
Publicerad 2013-11-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas