Landet runt | SPF Västmanland

SPF Köpingshus

SPF Västmanland
Publicerad 2014-12-08

Så var det dags för höstens sista sammankomst den 4 december. Som traditionen bjuder så var det lucia. Ett stort antal seniorer kom för att lyssna till årets luciatåg som framfördes av elever från Karlbergsskolan. Det var lite äldre elever denna gång och de var mycket duktiga. De fick  långa applåder efter sitt framförande.

Efter lucia så var det dags för kaffet.  Under kaffet så berättade  våra trafikombud Ulf Börjesson och Jan-Erik Andersson om äldre och trafiksäkerheten.  De hade varit på information och fått en del extra kunskap om vart de flest olyckor inträffar då det gäller oss äldre och i många fall är det mest kvinnor som råkar ut för allvarliga olyckor.

För att visa vad som idag finns på marknaden hade med sig ett antal olika ”hjälpmedel” som kan behövas  nu när det är vinter och mörkt. De rekommenderade varselvästar eller som vi i dagligt tal kallar reflexvästar, dubbar till skor det finns även skor med dubbar, gåstavar. Det har också kommit ut en spray som man kan spraya kläder med och då blir det som reflexer. Högklackat och träskor är rena katastrofen när det är halt och snö ute. Till våren så kommer en representant från NTF och en från tekniska kontoret och talar om Trafiksäkerhetsfrågor.

Så var det dags för årets sista lottdragning och vi önskade varandra En God Jul och Ett Gott Nytt År.

SPF Västmanland
Publicerad 2014-12-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas