SPF Kvarnen resa till Tenerife – se filmen här
Landet runt | SPF Stockholm

SPF Kvarnen resa till Tenerife – se filmen här

SPF Stockholm
Publicerad 2012-11-08

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AnpANQTZS7k&list=UU7Ic4n2HJy6ReSUeXXgJszQ&index=1&feature=plcp[/youtube]

Efter en svensk sommar som många med bästa vilja i världen inte kunde kalla årets varmaste och bästa årstid, kändes det extra skönt att i lätt duggregn med full packning ta sig ner till Jakobsbergs station och väntande buss till Arlanda och veta att vi sex timmar senare skulle stiga av i sol och värme i ett annat land. För precis så blev det!

Tenerife, som ön heter på originalspråket, väntade välkomnande till oss alla frusna svenska pensionärer från SPF Kvarnen i Järfälla lördagen den 20 oktober nästan lagom till en första middag på den plats vi skulle tillbringa de kommande sju dagarna.

Upplägget för resan var få organiserade utflykter, mycket tid för sol och bad, men givetvis tid för egna upptäcksfärder inom öns område. Precis som många av oss ville ha det! Att ströva runt och titta på egen hand och upptäcka det man själv vill, kan många gånger vara minst lika värdefullt och trevligt som att åka runt med en guide och titta höger, titta vänster, alla på samma gång.

Men lite utflykter blev det även denna gång. En guidad stadsvandring i Puerto la Cruz med information om ön och staden var intressant. Då fick vi lära oss mycket som inte många kände till sedan tidigare. Guiden var en kunnig kvinna från Halmstad som bott på Tenerife i trettio år och henne kunde man fråga om allt.Vi tog oss också till den stora botaniska trädgården på gångavstånd från vårt hotell.
Många originella växter att titta på och fota, men också en del som vi kände igen, som krukväxter, hemifrån. Fast här var de förstås mycket större.

En dagsresa till öns största och högsta berg, Teide, gjorde vi också. Det var en fantastisk natur som inte liknade något vi har hemma. Förutom höjden på berget förstås.

Vi bodde på ett utsökt fyrstjärnigt hotell där maten var god och där alla rummen hade havsutsikt. Pool på taket i solskenet och tvärs över gatan
saltvattenbassängerna där man också kunde bada. Själva havet var det nog ingen som vågade sig i, det blåste häftiga vågor dagarna i ända och själva stranden var inte speciellt inbjudande även om det fanns människor som låg och soltorkade efter havsbad på en nästan svart, stenig strand. Tenerife är en vulkanö, därav den svarta stranden.

Sju dagar går ibland väldigt fort, men så är det när man har roligt och är bland goda vänner. Men visst hann vi alla få en annan färg på huden, få med oss hem ett antal nya minnen till höstens och vinterns kalla dagar samt ett bildspel för att minnas allt vi gjort och sett.

Tack Janne Sandell, Järfälla Resebyrå och Åke Ahlgren, SPF Kvarnen för ännu en lyckosam ö-resa som vi sent kommer att glömma. Utan era insatser hade vi väl frusit ihjäl när vinterns kalla dagar står och knackar på dörren. Nu har vi i alla fall något värmande att titta på och minnas!

Lena & Lars-Erik Larsson

SPF Kvarnen Järfälla

 

 

 

 

 

SPF Stockholm
Publicerad 2012-11-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas