SPF Kvarnens andra resa till Mallorca
Landet runt | SPF Stockholm

SPF Kvarnens andra resa till Mallorca

SPF Stockholm
Publicerad 2013-10-07

Mallorca igen, sa våra vänner när vi berättade om våra höstreseplaner. Där var ni ju för två år sedan. Visst det stämmer precis, 2011 ungefär samma tid som nu besökte vi för första gången Medelhavsön och tyckte då att den resan var den bästa vi någonsin gjort med SPF Kvarnen. Nu, två år senare och några resor till på listan över våra utlandsbesök, toppar ändå Mallorcaresan 2011 våra krav och önskemål för en semestervecka i sol och värme. Så för oss var det aldrig minsta tvekan om att boka in vecka 39 på Mallorca 2013. Dit ville vi mer än gärna åka en gång till! För vi tror att man aldrig kan göra en resa exakt likadan två gånger i rad.

Vi blev inte besvikna! Även om man i tullen tog ifrån oss vår inköpta kräftost för den ansågs som ”farligt gods”, men lät oss behålla saxen som vi också packat ner så lyste solen värmande gott redan när vi landade i Palma. Hotellet var detsamma som förra gången: tre våningar högt, mysigt och nästan hemtrevligt med fina rum. Pool utanför fönstret och Medelhavet inom synhåll från balkongen, endast tre minuter bort. Samma turkosblå, varma, salta vatten som sist. God och riklig mat. Den som gick hungrig från bordet fick skylla sig själv. Och så, i vårt tycke, det bästa av allt: mycket fri tid då vi själva skulle få välja aktiviteter och vad vi helst ville göra. Ville vi åka en sväng med lokalbussen eller ta en egen promenad åt något håll, gick det för sig och skulle vi välja att slappa vid poolen eller på stranden hela dagen så gick det med. Precis som vi tycker en semester skall vara!

Men även denna gång var tre utflykter inplanerade för de som så önskade. Och visst ville vi följa med för att se delar av Mallorca som vi tidigare aldrig sett: Med buss tog vi oss till Sa Pobla, Inca och Manacor. En annan dag tog gruppen en lokal buss till Gama Alcudia där en guide berättade om allt som var viktigt att se. Resan hem fick vi sköta på egen hand. Den sista utflykten var på torsdagen och den gick till Valldemosa och La Granja. Vi fick uppleva och se delar av Mallorca som vi aldrig trott att ön skulle se ut. Många höga berg i ett böljande landskap.

Nya regler vad beträffar guidning av turister har tillkommit sedan sist vi var på Mallorca. Då hade vi en norsk guide som pratade en väl förståelig svenska och det passade alla som åkte med på utflykterna. Nu hade man bestämt från högre ort, kanske EU, att guiderna skulle vara från det egna folket d v s spanjorer. Och den guide vi fick oss tilldelad de två dagarna vi åkte i väg med buss, pratade en engelska med spansk brytning som många nog uppfattade som svår att förstå. Men det begriper ju var och en att de som bestämmer vill ge arbetstillfällen till den egna befolkningen i stället för till andra som kanske inte ens bor på Mallorca. Så det köper vi! Men att guiden vid den sista utfärden bestämde en tid för återsamling för hemresa och sedan ändrade den utan att se till att alla fått det nya beskedet, är svårare att förstå. Sålunda stod vi vid bussen på utsatt tid och väntade på våra vänner och guiden, men ingen kom förrän 40 minuter senare. Då hade vi avbrutit vår egen rundvandring i Valldemosa för att hinna i tid till bussen och så fick vi vänta där för att ingen sagt något om någon ändring till oss.

Men summan av SPF Kvarnens resa till Mallorca 21-28 september är ändå genomgående positiv. Vi är nöjda med det mesta och kanske, kanske åker vi en tredje gång till Mallorca om Janne och Åke ordnar ännu en resa om två år.

En kopp kaffe på Arlanda 32 kr, likadan kopp på flygplatsen på Mallorca 1 €, det kan man begrunda.

Tack för allt
från två nöjda resenärer!

Lena &
Lars-Erik Larsson

SPF Stockholm
Publicerad 2013-10-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas