SPF Norunda 34 år
Landet runt | SPF Uppsala

SPF Norunda 34 år

SPF Uppsala
Publicerad 2013-02-15

SPF Norunda höll den 12 februari 2013 sitt 34 årsmöte. Vid årsmötet, som hölls i Lyckebokyrkan i Storvreta, avtackades Birgit Andersson efter sitt 13 år som ordförande. Birgit Andersson hyllades med blommor, resepresent och leve av den nye ordföraren Kurt Blixt.

Birgit har under sina år som ordförande lett SPF Norunda med aldrig sinande energi och med ständigt deltagande i föreningens många aktiviteter. SPF Norunda hade när Birgit tillträdde 158 medlemmar för att nu ha 333 registrerade medlemmar.

Vi får ofta frågan var Norunda ligger någonstans. Namnet har vi tagit från Norunda härad. Medlemmarna bor främst i Ärentuna; Tensta, Vattholma, Skyttorp och Storvreta men många tidigare norundabor bor numera i Uppsala men är fortfarande medlemmar i vår förening.

Årsmötet var som vanligt mycket välbesökt och 100 medlemmar hade trotsat vintervädret för att delta. Medlemmarna i SPF Norunda är mycket aktiva och vi brukar fylla de lokaler där vi har våra aktiviteter – bygdegårdarna i Ärentuna och Tensta samt Lyckebokyrkan. Tillsammans har vi under året som gått kommit upp till 5200 deltagande i vår verksamhet.

Årsmötesförhandlingarna ledde traditionsenligt av Holger Fröjmark (för 19:e gången) vid sin sida som sekreterare satt nästan lika traditionsenligt Sonja Nilsson. Vi fick också lyssna till Olle Wennberg och Anders Liljefors som också spelade till ”Tackasången” med text av Irja Eriksson till melodin Turalleri-turallera.

Vid tangenterna Pereric Olsson

SPF Uppsala
Publicerad 2013-02-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas