Landet runt | SPF Halland

SPF Onsala firar 40 år

SPF Halland
Publicerad 2012-05-21

Måndagen den 7:e maj firade SPF Onsala sitt 40-årsjubileum. Firade gjorde vi med en fest på Särögården där stämningen från början stod högt i tak. Till Särögården hade alla som önskat transporterats från den egna kommundelen med två bussar från Olofssons busstrafik. Väl framme möttes vi av skön och svängig musik att mingla till försedda med ett glas med bubbel i handen. För musiken svarade det genommusikaliska gänget ”Swing Tarturo” som med sin breda repertoar underhöll oss hela kvällen. Man kunde framföra såväl taffelmusik under förrätten som leda allsång och så småningom även spela upp till dans.

Väl bänkade vid middagsbordet hälsades vi välkomna av ordförande Hans Carlsson som särskilt vände sig till inbjudna gäster. De gäster som tackat ja till inbjudan och hade möjlighet att närvara kom från SPF-föreningarna i Tölö och Vallda-Släp. Hans tal hölls dessutom på fyndigt skriven vers. Vi avnjöt en god trerättersmeny där fisk och skaldjur var tema för såväl för- som varmrätt. Våra inbjudna gäster höll tal och överlämnade presenter. Vår egna vice ordförande – Hillevi Ottosson – tillika nyvald medlem av distriktsstyrelsen framförde distriktets välgångsönskningar och överlämnade vackra blommor och en minnesgåva.

Både allsång och en gammal jubileumssång framfördes av de sångglada middagsgästerna. SPF Onsala har inte bara goda sångare utan ägnar sig också åt många fysiska aktiviteter. Ett prov på detta var ett uppskattat framträdande av föreningens linedansare som visade upp en av sina danser.

SPF:s förtjänsttecken i silver delades ut till nio välförtjänta medlemmar. Ytterligare ett tecken återstår att utdela till en ej närvarande medlem.

Efter en liten läcker dessert och kaffe med avec bröts taffeln och en stunds dans vidtog innan det var dags för bussarna att köra hem oss glada och nöjda efter en trevlig och minnesvärd afton.

Birgitta Olofsson

SPF Halland
Publicerad 2012-05-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas