SPF Pärlan Älvsbyn årsmöte i musikens tecken
Landet runt | SPF Norrbotten

SPF Pärlan Älvsbyn årsmöte i musikens tecken

SPF Norrbotten
Publicerad 2014-02-21

Ordföranden hälsade välkomna med kort summering av verksamheten 2013, jubileumsåret, projektåret. Nära 80 medlemmar hade samlats på Fluxen för att vara med på årsmötet. Tala om stort intresse! Årsmötet innehöll mycket sång och musik.

Hans Lundström höll därefter enligt traditionen en fin parentation över de 11 medlemmar som dött under året. Medlemmar som sörjs men blir hågkomna med glädje och tacksamhet för den betydelse de haft för sina medmänniskor.

SPF:s egen kör Sångfåglarna sjöng Hjärtats saga och Mötas och skiljas.

Efter lunchen började årsmötesförhandlingarna. De leddes av hedersordföranden Egon Bohlin med Birgitta Nilsson som sekreterare. Ärendena på föredragningslistan var väl förberedda och klubbades utan diskussioner. Det blev omval på ordförandeposten: Per Nilsson, sekreterare: Birgitta Nilsson, styrelseledamöter: Inger Boström, Lorentz Lundgren tillika föreningens kassör, Karl-Erik Sjöberg, Gunnel Vesterlund, Berne Granberg.

Ombud valdes också till olika kommittéer: friskvårds-, trafik-, rese-, fest- och för hörsel. Sedan årsmötet avslutats delades vackra tulpanbuketter ut till medlemmar som hjälpt till extra i verksamheten.

Tore Öhman, 90 år, en gentleman – still going strong –  gratulerades.

Därefter spelade SPF:s ukuleleband ett antal låtar: Cotton Fields, När farfar var ung, Peta in en pinne i brasan, Me and Bobby McGee, Five foot two – Eyes of blue, Brittas restaurang. I bandet ingår Stig Boström, Elsy Wikström, Anita Thelin, Eva Lundgren, Viking Johansson och gäst på bas var Mikael Christensson.

Efter kaffe och kaka var det så dags för Sångfåglarna igen. Under Christina Nilssons ledning framförde 25-talet sångare: Säg det i toner, Ovan regnbågen, Per Olssons bonnagård, Följ mig bortåt vägen, Violer till mor och till avslutning Vänta inte med att sjunga. Som tack för vänliga applåder sjöngs Jag blir så glad när jag ser dig…

Dragning på lotteri förrättades innan dagen var slut. Det blev en trevlig dag med viktiga saker för en förening men också tid för samspråk människor emellan.

Inger Boström
för SPF Pärlan Älvsbyn

SPF Norrbotten
Publicerad 2014-02-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas