60-talsmusik hos Rönnen
Landet runt | SPF Norrbotten

60-talsmusik hos Rönnen

SPF Norrbotten
Publicerad 2012-09-20

Höstens första medlemsmöte, hölls torsdag 13 september på PiteHavsbad. Mötet öppnades av Lars-Erik Jonsson, som hälsade välkommen, särskilt riktade han sitt välkomnande till nya medlemmar. Han framförde också en hälsning från ordförande Staffan Lindmark, som av hälsoskäl inte kunde närvara.
Unisont sjöngs under ledning av Siv Bergström, Nya Pensionärssången och andra visor ur det egenproducerade allsångshäftet.

Folkhälsoombudet Margareta Fogbrand informerade och delade ut broschyrer om ”AKUT-testet”, där man skall lära sig avgöra om någon drabbats av stroke. Hon informerade även om hälsokampanjer som drivs av SPF centralt. Hon betonade vikten av att man, efter förmåga ägnar sig åt fysisk aktivitet. Även de ”Prova på-kampanjer”, som förekommer i kommunens sim- och sporthallar nämndes.

Studieombudet Bertil Berglund redogjorde för de studiecirklar som är aktuella för hösten och uppmanade intresserade att skriva på anmälningslistorna.

Smittskyddsläkare Anders Nystedt informerade om influensa och vikten av att de som tillhör riskgrupper, bl.a. personer över 65, verkligen går och låter vaccinera sig.

Beda Lundström informerade om att hon fått förfrågan av Jan Lundkvist om intresse av en resa till Gammalsvenskby, den lilla svenskkolonin i södra Ukraina.

Efter den gemensamma lunchen, följde ett uppskattat underhållningsprogram av trubadurparet Peter och Kristoffer, som framförde Amerikainspirerad 60-talsmusik och Cornelis Wreesvijks-låtar.

Efter kaffe med kaka, var det dags för lotteridragning. Prisbordet präglades av höst- och skördetema.

Mötet avslutades av Karl-Erik Jonsson. Han var säker på att Staffan Lindmark, om han varit närvarande, skulle ha föreslagit en varm applåd för Norrfjärdengruppen, som svarat för dagens medlemsmöte.

Hela mötet skrivtolkades av Inger Torikka och Maria Jonsson från Landstingets tolkcentral.

SPF Norrbotten
Publicerad 2012-09-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas