Salem på Island
Landet runt | SPF Stockholm

Salem på Island

SPF Stockholm
Publicerad 2012-07-30
 Vi, 50 glada pensionärer från Salem, gjorde vår mest intressanta resa vi någonsin gjort. Det var till Island, där vi började med att bada i Blå Lagunen. Där var varmt vatten men kallt i luften, men det senare gjorde inget. Vi startar alltid våra turer med buss från Salem C, dit många av oss kan promenera med bagage och allt. Det är bara några meter dit för många.
 
Vi hade världens bäste guide från CK-resor, Christer Kullberg, som verkligen visste vad han berättade om och visade oss på Island. ch vi bodde på ett mycket bra hotel, Hotel Natura, där allt fanns, med god mat och frukost och spa-anläggning och nära till en skog. Ja,dagarna innehöll alla möjliga rutter runt omkring på Island. Vi såg många varma källor och vattenfall. Ingenting liknade det vi var vana vid.
 
Vi  fick också lära oss mycket om islän­ning­arna – att de t.ex. aldrig behövde låsa sina hem, för det fanns inga tjuvar där. Alla känner alla, eftersom de inte är så många. Men det verkar som det ska kom­ma flera. Alla var rustade för både kallt och vått väder, men vi hade tur med vädret. Sista dagen gick många utan ärmar.
En av middagarna åt vi på Reykjaviks äldsta restaurang i Gamla stan. Annars åt vi middagarna på hotellet.
SPF Stockholm
Publicerad 2012-07-30

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas