SPF-seniorer i IT-tiden!
Landet runt | SPF Skåne
Sören Hägwall från Mobil insikt och utbildning

SPF-seniorer i IT-tiden!

SPF Skåne
Publicerad 2013-09-13

SPF:s temadag, som syftade till att inspirera seniorer att ”Våga, vilja, kunna internet” i Salongen blev en mycket uppskattad tillställning. SPF Samorganisations ordförande, Björn Falkenström, kunde nöjt räkna in tvåhundra personer, när han lämnade ordet till Sören Hägwall från Mobil insikt och utbildning. Sören lyckades verkligen att inspirera och när han var klar var det säkert många som ångrade att de inte hoppat på tåget tidigare. Han visade nämligen på en helt ny värld som är öppen för de digitalt delaktiga.

Representanter från Swedbank, Region Skåne, Helsingborgs stad och Skånetrafiken gav sedan många matnyttiga exempel, på e-tjänster, som underlättar vardagen. De kunde också visa på nya spännande tjänster, som kommer inom en inte alltför avlägsen framtid. Helsingborgs stads it-chef, Jukka Heino bjöd på stående fot in till dialog kring hur olika e-tjänster kan göras mer anpassade till användaren. Mycket spännande, för visst har vi många gånger svurit över krångliga system. Så den inbjudan tackades det för vid sittande bord.

Mycket glädjande var det att så många stannade kvar och att det var full fart vid de olika informationsborden. Intresserade kunde få köpråd från Telia och Janssondata. Kunskapshungrande fick hjälp från SeniorNet,Vuxenskolan och Mobil insikt och utbildning. Dessutom var det många som hade både frågor och synpunkter att förmedla till föredragshållarna.

Representanter från Swedbank, Helsingborgs stad , Region Skåne och SeniorNet.

 

SPF Skåne
Publicerad 2013-09-13
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas